مستندی با دوربین هشت میلی متری

از قصه‌ی ما
علی میرقطبی


کودکی

علی میرقطبی سال 1326 در سبزوار از پدری اصالتا یزدی که معمار بود و از مادری سیده به دنیا آمد. دوران دبستان را در مدرسه فردوسی گذراند. از همان کودکی به هنر علاقه داشت به طوری که کلاس نقاشی برایش بهترین کلاس دوران دبستان بود. او در همان ایام کودکی در محله شان یعنی خیابان بیهق، کوچه نقابشک، بن بست چرم چی تعزیه راه می انداخت و خودش نقش حضرت ابوالفضل را بازی می کرد.

علاقه به سینما

سیکل دوم را در دبیرستان ابن یمین می گذراند که به واسطه ی یکی از معلمانش به نام آقای افتخار زاده با سینما آشنا شد. افتخارزاده شاگردانش را برای پخش فیلم به سالن دبیرستان اسرار می بردو با پرژکتور 16 میلی متری برایشان فیلم پخش می کرد. میرقطبی در همان ایام به تئاتر هم روی آورد اما بیشتر کارهای فنی تئاترها را انجام می داد و نقش طولانی نمی گرفت. علاقه اش به سینما بود. به واسطه این علاقه یک پرژکتور هم ساخت و با آن سینمایی در خانه راه انداخت.

آموزگاری

بعد از گرفتن دیپلم تجربی راهی سربازی شد و در قالب سپاه دانش خدمتش را به پایان رساند و بعد از اتمام خدمت جذب آموزش و پرورش شد و از سال 1348 آموزگاری را در بهشهر آغاز کرد. 5 سال بعد یعنی در سال 1353 تقاضای انتقال به سبزوار کرد و بعد از موافقت با تقاضایش در دبستان ربانی سبزوار مشغول به تدریس شد. در همان ایام در آزمون ورودی دانشگاه هنر شرکت کرد و برای ادامه تحصیل در رشته دبیری هنر به تهران رفت. حضور در دانشگاه بر تجاربش در عرصه فیلم سازی افزود و اولین فیلم داستانی اش به نام «تجسم» را درباره زندگی شهری و معضلات زندگی در تهران ساخت.

مستندی با دوربین هشت میلی متری

علی میرقطبی زمان انقلاب مربی فیلم سازی کانون پرورش فکری بوده است. تظاهرات انقلابی که در سبزوار شروع می‎شود پای به پای مردم در تظاهرات، فیلم‌برداری می‌کند و مستندی از انقلاب در سبزوار می‎سازد. برای ساخت این مستند هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌کند. اوایل انقلاب هم مستندش بارها در مدارس و خانه فرهنگیان و مساجد اکران می‌شود. هر بار هم، خودش مسئول اکران است باز هم بدون دریافت هزینه. شرح چگونگی تولید این مستند در کتاب هشت میلی متر از انقلاب آمده است.

منبع

کتاب هشت میلی متر از انقلاب

کتاب ایام سبزوار