عصمت احمدیان؛ بانوی مبارز انقلابی و جهادگر خط مقدم جبهه ها

از قصه‌ی ما

حاجیه خانم عصمت احمدیان متواد 1324 هجری شمسی در روستای باغ بهادران استان اصفهان است .ایشان در سال 1335 به علت ازدواج به اهواز مهاجرت می کند .ایشان ابتدا در محله ی نادری و در کنار دیگر اعضای خانواده ی همسر زندگی می کند. در آن سال ها در کنار تربیت فرزندان، دست به فعالیت های اقتصادی می زند. با اوج گیری مبارزات علیه رژیم طاغوت در صف اول مبارزات است . از فعالیت های خانم احمدیان که با شکل گیری انقلاب آغاز می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مستند بانو
  • عضو جهاد سازندگی، سپاه، بنیاد مسکن و مستضعفین
  • عضو کانون سمیه، کانونی که سرپرستی زنان بی سرپرست را عهده داشته است.
  • محور اصلی ایجاد چایخانه ی سنتی اهواز و محل شستشو و جمع آوری لباس های رزمندگان دفاع مقدس
  • محور اصلی کاروان زینب (س)، کاروانی که هر هفته از خانواده های شهدا سرکشی و دلجویی می کردند
  • از نیروها ی اصلی ریسندگی به عنوان ستاد پشتیباتی جنگ اهواز (مرکز ریسندگی در اهواز از اغاز جنگ تحمیلی محلی میشود برای پشتیبانی از خط مقدم جبهه، دریافت محموله هایی مثل لباس، مواد خوراکی و... وارسال ان ها به خط مقدم. در این بین خانم احمدیان با ماشین شخصی خود و به رانندگی خود مواد پشتیبانی را به خط مقدم میرساندند.)
  • حضور در محاصره ی خرمشهر به عنوان پشتیبان
  • حضور در خط مقدم جبهه های نبرد حق علیه باطل به عنوان پشتیبان و حضور در سنگر های رزمنده ها برای روحیه دهی
  • برگزاری مراسمات مذهبی به نیت پیروزی (به عنوان مثال برگزاری 30 شب مراسم احیا در ماه مبارک رمضان برای پیروزی رزمنده ها)

خانم احمدیان، هم اکنون هفته ای چند جلسه برای دانش آموزان سخنرانی انقلابی دارد و علاوه بر آن پشتیبانی چبهه ی مقاومت را هم انجام می دهند.

خانواده ی بانو احمدیان

خانم عصمت احمدیان، مادر دو شهید به نام های اسماعیل و ابراهیم فرجوانی است. همسر ایشان هم به عنوان بسیجی به به مدت 97 ماه در جنگ حضور داشته اند. دختر ایشان نسرین فرجوانی 14 مرداد 1359 در بمباران هوایی در مسجد جوادالائمه اهواز مورد اصابت قرار گرفت که از ناحیه فک و صورت، ‌سمت راست بدنش ‌به شدت آسیب دید که به مدت پنج سال در ایران و در آلمان به مداوا پرداخت تا اینکه توانست با جراحی پلاستیک تقریبا درمان شود.

شهید اسماعیل فرجوانی آبان 1341 متولد شد ‌که بعد از 25 مرتبه مجروحیت در عملیات کربلای 4 در چهارم دی 1365 به شهادت رسید. محل شهادت اسماعیل در جزیره ام‌الرصاص بود. وقتی همرزمانش دیدند که حاج اسماعیل به شهادت رسیده پیکر او را بر می‌دارند در سنگر‌های تسخیر شده عراقی‌ها می‌گذارند تا در اولین فرصت پیکر ایشان را به عقب برگردانند اما ‌عملیات لو می‌رود و پیکر اسماعیل در سرزمین کربلای 4 می‌ماند تا اینکه بعد از 18 سال انتظار به خاک وطن باز می‌گردد. ابراهیم فرجوانی هم که متولد 10 دی 1343 بود در عملیات طریق‌القدس (فتح‌الفتوح بستان) که اولین حرکت رزمی از طرف رزمندگان اسلام بود در تاریخ 9 آبان 1360 به شهادت رسید.

مستند بانو

مستند «بانو» روایت‌گر زندگی پرفراز و نشیب بانو عصمت احمدیان، مادر شهیدان فرجوانی است. زنی که خودش و اعضای خانواده ایشان از جمله همسر و سه فرزندش هرکدام به نوعی با جنگ در ارتباط هستند. زندگی پس از جنگ و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی خانم احمدیان نیز بخش مهمی از زندگی اوست که در این مستند به آن پرداخته شده است. تهیه کننده و نویسنده این اثر آقای محمد حبیبی ‌منصور است که در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهیه شده است.

منبع

دفتر تاریخ شفاهی خوزستان

منابع بیشتر

-
مستند بانو گفتگو با عصمت احمدیان گفتگو با کارگردان "بانو عصمت"
[۱] [۲] [۳]