زرآباد بلوچستان، خاکش طلا است؛ منطقه ای با کشت 4 فصل

از قصه‌ی ما

مناطقی در بلوچستان داریم که آب فراوان دارد، آب سطحی آن بسیار بالا است. فقط کافی است دو یا سه متر زمین را بکنیم و چهار فصل سال در آن کشت کنیم. یعنی زمین هیچ وقت خالی نیست. هر دو سه ماهی یک محصول جدید به بازار می‌آید پتانسیل کشاورزی آن منطقه هر کس شنیده و من برای هر کس می‌گویم تعجب می کند که در بلوچستان چنین مناطقی وجود دارد.

زرآباد بلوچستان

زرآباد کجا است؟

از بس حاصل خیز است به آن زرآباد میگویند. زرآباد یکی از بخش های شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان است.

زرآباد از جمله قطب‌های کشاورزی جنوب استان است که نقش مهمی در تولید و صادرات محصولات خارج از فصل به ویژه هندوانه و میوه‌های گرمسیری دارد.

در سال گذشته، سطح بسیار زیادی زیر کشت محصول هندوانه خارج از فصل در زرآباد قرار گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان می گوید:

البته در بسیاری از نقاط دیگر استان نیز در سال جدید شاهد افزایش کشت این محصول همزمان با سایر نقاط کشت هندوانه در سطح کشور بوده‌ایم.

هندوانه فراوان به خاطر آب زیاد

نجفی گفت: با توجه به صادرات این محصول، به دلیل کاهش نرخ ارز نسبت به سال گذشته و هم‌چنین بارندگی‌های سیل‌آسا و سرمای هوا، شاهد کاهش قیمت محصول هندوانه در سطح کشور بودیم به طوری که در بسیاری از نقاط کشور هندوانه مرغوب در مغازه‌ها به قیمت 800، 700 و یا 600 تومان تحویل مشتری داده می‌شد.

هندوانه زرآباد.jpg

بخشدار زرآباد هم اظهار کرد: حرکت کشاورزی منطقه باید حرکتی براساس نمودار مشخص مبتنی بر دانش و پژوهش با پشتوانه ویژه حمایتی دولت و فرهنگ سازی و تغییر باور جامعه کشاورزی در زرآباد همراه باشد.

کشاورزی ترکیبی کم ریسک، عامل موفقیت

مجتبی شجاعی افزود: کشاورزی ترکیبی دارای درجه موفقیت بالا و ریسک کم است به همین منظور، کشاورزان با توجه به شرایط اقلیمی، خاک مساعد و حاصلخیز و آب فراوان در منطقه زرآباد باید ترکیبی از باغداری، کشت جالیزی، پرورش دام‌های سبک، ایجاد استخر پرورش آبزیان را در کنار هم به عنوان مکمل ایجاد و با استفاده از اصول نوین کشاورزی و آبیاری و حمایت ویژه مسئولان جهادکشاورزی به سمت تولید محصولات کشاورزی حرکت کنند.

وی بیان کرد: از مطالبات مختلف منطقه، احیای ایستگاه تحقیقات کشاورزی، استقرار شعبه بانک کشاورزی و ارتقای مرکز کشاورزی زرآباد به مدیریت کشاورزی است.

نیازمندی های رشد این نوع کشاورزی

بخشدار زرآباد هم‌چنین از مسئولان جهادکشاورزی خواست نسبت به ارائه تسهیلات ویژه برای برقدار کردن چاه‌های کشاورزی، احداث جاده بین مزارع و نیز برگزاری دوره‌ها و اردوهای ویژه کشاورزان منطقه به مناطق مترادف کشاورزی منطقه اقدام کنند.

شجاعی عنوان کرد: اگر بخواهیم دست دلالان و واسطه‌ها را در نظام تولید و عرضه محصولات کشاورزی کوتاه کنیم، به ایجاد و تقویت اتحادیه‌های کشاورزی و تعاونی‌های کوچک در بین کشاورزان نیاز داریم.

وی تصریح کرد: کاهش 20 درصدی نرخ ارز نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش سطح زیر کشت در کشور، برداشت و عرضه همزمان محصول هندوانه در مناطقی از استان‌های هرمزگان، کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان (افزایش عرضه) سبب کاهش نرخ فروش هندوانه شده است.

بخشدار زرآباد گفت: همین موضوع سبب کم سود بودن و یا حتی ضرر در برخی موارد برای کشاورزان منطقه شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان با تائید مطالب ارائه شده توسط بخشدار زرآباد، از برنامه‌ریزی این سازمان برای توسعه کشاورزی هدفمند در این بخش خبر داد.

منبع: تسنیم