روحانی که شب تا صبح به جای همه نیروها نگهبانی داد

از قصه‌ی ما

روحانی که شب تا صبح به جای همه نیروها نگهبانی داد

I82.jpg
IM13.jpg

رزمندگانی که خجالت می کشیدند «حقوق» بگیرند

متولد ۱۳۵۰ است و سال ۶۶ در سن ۱۶ سالگی به جبهه ها رفت و در واحد مهندسی جذب شد و از سال ۶۹ پس از حضور در جبهه‌های جنوب، در جبهه‌های غرب حضور یافت و پس از یک سال وارد حوزه علمیه شد. در سال ۷۳ با درخواست سپاه به کردستان اعزام و در قسمت مهندسی به پاک‌سازی مناطق آلوده به مین مشغول شد.

حجت‌الاسلام رحمت‌الله قربانی جانباز شیمیایی دوران دفاع مقدس و مدافع حرم و جانباز اعصاب و روان مناطق عملیاتی سوریه، متولد ۱۳۵۰ است.

او سال ۶۶ در سن ۱۶ سالگی به جبهه ها رفت و در واحد مهندسی جذب شد و از سال ۶۹ پس از حضور در جبهه‌های جنوب، در جبهه‌های غرب حضور یافت و پس از یک سال از سال ۷۰ وارد حوزه علمیه شد.

این روحانی جانباز در سال ۷۳ با درخواست سپاه به کردستان اعزام و در قسمت مهندسی به پاک‌سازی مناطق آلوده به مین مشغول شد. پس از بازگشت از این ماموریت، مجدداً در حوزه به ادامه تحصیل پرداخت.

با شروع بحران سوریه، سال ۹۴ به سپاه اعلام آمادگی کرد که آماده اعزام به سوریه و دفاع از حرم اهل بیت(ع) است. او با یک گروه اعزامی از اصفهان به سوریه رفت و طی سه مرحله اعزام، در مجموع 9 ماه را در منطقه حلب و ... به نبرد با تکفیری ها پرداخت.

*خاطره ای از سردار شهید حسن باقری

وی، پیرامون نقش روحانیون در جنگ تحمیلی عنوان کرد: یکی از فرماندهانی که توفیق درک ایشان را داشتیم، شهید حسن باقری فرمانده اطلاعات عملیات بود که در یکی از خاطرات خود از شهید ردانی پور می‌گفت این شهید بزرگوار از کردستان به جنوب آمده بود و یک شب به آقای بنی لوحی گفته بود بچه ها به من درخواست خواندن دعای کمیل در آن طرف شط دادند و من به ایشان اجازه دادم یک شب برود و دعا بخواند، اما پس از اینکه دیر کرد، نگران ایشان شدیم و شب بعد سراغ ایشان را از نیروها گرفتیم و متوجه شدیم به جای همه نیروها شب تا صبح نگهبانی داده است.

این روحانی جانباز افزود: بسیاری از روحانیون در جبهه به عنوان مبلغ می‌آمدند، ولی کارهای جبهه را در هر عرصه از جمله نظامی انجام می‌دادند


* فرماندهی روحانیون در عملیات کربلای ۵

حجت‌الاسلام قربانی با اشاره به خاطره‌ای از کربلای پنج دوران دفاع مقدس اظهار کرد: روحانیون در این عملیات جزء فرماندهان بودند، ولی هیچ‌گاه در سنگر فرماندهی ننشستند و در خط مقدم حضور می‌یافتند و آمار شهدای روحانیون و طلبه نسبت به دیگر اقشار جامعه نیز این امر را اثبات می‌کند.

وی با بیان ضرورت تقویت روحیه در جنگ برای نیروهای رزمنده تصریح کرد: یکی از نقش‌هایی که طلاب و روحانیون حاضر در جبهه ایفا می‌کردند، ایجاد آرامش و روحیه در بین نیروها بود، چرا که خداوند می‌فرماید ذکر خدا آرامش‌دهنده قلوب است و یکی از عرصه‌هایی که انسان نیازمند آرامش قلبی است جبهه‌های جنگ است که روحانیون در این عرصه ایفای نقش می‌کند.

حجت‌الاسلام قربانی ادامه داد: از آنجا که خیال می‌کردند نیروها از برداشتن حقوق خجالت می‌کشند، یک میز داخل سنگر گذاشتند و مبلغ ۱۰ هزار تومان را روی آن قرار دادند تا هر کس هر چقدر نیاز دارد، بر دارد، اما پس از ۳ روز این مبلغ به ۱۳ هزار تومان افزایش یافت، یعنی مبلغ ۳ هزار تومان هم از سوی رزمندگان به جبهه کمک شده بود.

منابع

گفتگوی خواندنی با روحانی جانباز دفاع مقدس و مدافع حرم