از اخراج تا قائم مقامی لشکر

از قصه‌ی ما
سردار شهید محمد فرومندی؛ قائم مقام لشکر5 نصر خراسان

تولد و تحصیل

محمّد فرومندى ، خرداد ماه سال 1336 در محله قلعه‏ كريم اسفراين متولد شد. پدری زحمتکش داشت که وقتی 10 ساله بود او را از دست داد. بعد از فوت پدر در ايّام مدرسه درس مى ‏خواند و در ايّام تعطيل كارگرى مى‏ كرد تا كمك خرج خانواده باشد. گاهى گوسفند مى چراند و گاهى مزارع مردم را آبيارى مى ‏كرد. دوره متوسّطه را در دبيرستان ابوسعيد اسفراين با اخذ ديپلم در خرداد ماه سال 1355 به پايان رساند. سپس گرايشهاى ضدّ رژيم در او به وجود آمد. مسافرتهاى مخفى به مشهد و ساير شهرستانها داشت. كتابهاى ممنوع را هم خودش مطالعه مى ‏كرد و هم بين جوانان توزيع مى كرد.

تکثیر و توزیع اعلامیه در پادگان

دربيست و چهارم بهمن ماه سال 1355 به خدمت سربازى رفت. سه ماه اوّل خدمت را در پادگان لشكرك تهران و سه ماه دوّم را در پادگان مزداوند مشهد گذراند و آموزشهاى گروهبانى ديد و بعد از شش ماه به درجه گروهبان سوّمى وظيفه نايل شد. سپس به پادگان آموزشى چهل دختر - مركز آموزش 04 - اعزام شد. از جوّ حاكم بر ارتش رنج مى‏ برد و در انتظار پايان خدمت بود. اعلاميّه‏ هاى امام(ره) را از اسفراين مى ‏گرفت و به پادگان مى‏ برد و شبانه در آنجا با كمك سربازان تكثير و نيز پخش مى ‏كرد. پس از پيام امام(ره) - مبنى بر فرار از پادگانها و پيوستن به صفوف مردم - با اين ‏كه تنها يك ماه از خدمتش مانده بود با دريافت مرخصّى چهل و هشت ساعته به اسفراين رفت ما دیگر به پادگان برنگشت. سپس به مشهد آمد و در تظاهرات و فعاليتهاى انقلابى مشهد شركت كرد.

اخراجی

پس از پیروزی انقلاب و تشکیل سپاه به سبزوار رفت و به این نهاد انقلابی پیوست. مدتی بعد به عضویت شورای فرماندهی سپاه سبزوار درآمد و در ادامه به سمت فرماندهی سپاه سبزوار رسید. در جریان درگیری های رمضان سال 1361 سبزوار به همراه غلام رضا پروانه از طرف عده ای فریب خورده مورد ضرب و شتم قرار گرفت و چندی بعد حکم به اخراجش از سپاه داده شد. هر کس دیگر بود به خاطر بی مهری های صورت گرفته در حقش عطای انقلاب را به لقایش می بخشید. او اما دل در گرو انقلاب و امام داشت لذا به عنوان بسیجی عازم جبهه شد. آن جا به دلیل دلاوری ها و شجاعتش در نبردها به قائم مقامی لشکر5 نصر خراسان رسید.

شهادت

محمد فرومندى در مدّت حضور در جبهه در عملياتهاى خيبر، بدر، فاو، والفجرهاى غرور آفرين و آزادى مهران حضور داشت. او سرانجام در تاريخ بيستم دى ماه سال 1365 در عمليّات كربلاى 5، در منطقه شلمچه به فيض شهادت نايل شد. کتاب «ایوب» و کتاب «همیشه فرمانده» از جمله کتاب هایی است که درباره این شهید به قلم تحریر درآمده و منتشر شده است.

منبع

https://navideshahed.com/fa/news/455931