فهمیده‌ی آذربایجان کیست؟

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۲۳:۰۷ توسط زهرا رحیمی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''شهید حسن جنگجو''' معروف به '''فهمیده آذربایجان''' که با رجعت پیکرش در سال ۹۶ و ه...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

شهید حسن جنگجو معروف به فهمیده آذربایجان که با رجعت پیکرش در سال ۹۶ و همزمانی مراسم تشییع او با رحلت مادر چشم انتطارش، حال و هوای عجیبی به تبریز و کل ایران داد و همه را منقلب کرد.

شهید حسن جنگجو در حال آموزش


بعد از اعزام به جبهه و گذراندن یک دوره ۱۰ روزه آمادگی دفاعی در شهر مسجدسلیمان به گروه شهید چمران منتقل می‌شود. به خاطر جثه کوچکش اول به آشپزخانه می‌رود. وقتی شهید چمران ایشان را می‌بیند، با توانایی‌های رزمی و علاقه وی برای دفاع از کشور آشنا می‌شود. با ضمانت خود شهید چمران به خط مقدم راه پیدا کرده و در جنگ‌های نامنظم شرکت می‌کند. او در اسفند سال ۶۱ در عملیات خیبر در حالی که تنها ۲۳ سال داشت، به شهادت می‌رسد. سال ۹۶ با آزمایش DNA او را شناسایی می‌کنند.


در همان ایام رجعت پیکرشان، به او لقب فهمیده‌ی آذربایجان می‌دهند و چند سال بعد آلفرد یعقوب زاده، عکاس جنگ و خالق عکس معروف شهید جنگجو، در برنامه تماشای بی بی سی، ماجرای عکس جنگجو را چنین روایت می کند: "مشغول پیشروی بودیم ، تو اون گل و لای ، خیلی خیس بودم، چشمم به این بچه افتاد، آموزش نظامی نداشت. به جبهه اومده بود و بهش اسلحه داده بودن و در اون شرایط نمی دونست چی به چیه؟ حس کردم خیلی ترسیده، منو بغل کرد و گریه می کرد گفت بابام منو آورده ، گفتم عیب نداره حالا دیگه اومدی . ۱۳سالش بود و من۲۰سال . چند روز بعد یکی از مسئولین منو که دید گفت اون رفیقتو یادته؟ شهید شد"

حسین جنگجو، برادر شهید جنگجو می‌گوید: شاید اولین دلیل، شباهت ظاهری و جثه کوچک حسن باشد اما دلیل اصلی به خاطر شجاعت‌ها و شهامت‌هایی که با وجود سن کم در جبهه از خود نشان داده است.