جامانده از هفتاد و دو تن

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۳۱ توسط سبزوار2 (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «پرونده:Ali-Asghar Baghani 1394-04-06 01.jpg|بندانگشتی|آیت الله علی اصغر باغانی از بازماندگا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
آیت الله علی اصغر باغانی از بازماندگان انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی

شاگرد امام

آیت‌الله علی‌اصغر باغانی سال1313 در سبزوار به دنیا آمد. سال۱۳۳۲، بعد از کلاس ششم ابتدایی، وارد حوزۀ علمیۀ فصیحیۀ سبزوار شد. باغانی برای ادامه‌تحصیل شهر قم را انتخاب کرد. ورود او به قم هم‌زمان شده بود با آغاز نهضت آیت‌الله خمینی که در واکنش به همه‌پرسی انقلاب سفید، اعلام کرده بودند که آن سال مسلمانان عید ندارند.

روشنگری درباره فاجعه فیضیه

دومین روز از نوروز سال۱۳۴۲ بود که مأموران شاه با حمله به مدرسۀ فیضیۀ قم، فاجعۀ بزرگی رقم زدند. سه ماه بعد، محرم فرارسید. این ماه بهترین فرصت بود تا باغانی به‌عنوان شاگرد آیت‌الله خمینی، ضد رژیم روشنگری کند. با دعوت روحانیان سبزواری از باغانی برای سفر به سبزوار، این فرصت به دست آمد. او از روز پنجم محرم، سخنرانی‌هایش را در مرکز پیشاهنگی سبزوار شروع کرد. او نمی‌خواست از همان ابتدا با موضع‌گیری‌های تند و آتشین دربارۀ فاجعۀ فیضیه باعث شود شهربانی جلوی سخنرانی‌اش را بگیرد و دیگر نتواند حرفی بزند. برای همین، بهترین فرصت را شب تاسوعا دید که جمعیت بیشتری به مجلس می‌آمدند. شب تاسوعا مصادف شده بود با ۱۱خرداد۱۳۴۲. در این شب که جمعیت زیادی هم به مجلس آمده بودند، باغانی دربارۀ قیام امام‌حسین ضد طاغوت صحبت کرد. بعد با ذکر جزئیات حادثۀ فیضیه، مسببان را به‌شدت محکوم کرد.

منبع

دایره المعارف انقلاب سبزوار