سمیه حیدری قهرمان جودو و قهرمان حجاب

از قصه‌ی ما

قهرمان پنج دوره مسابقات کشوری جودو نایب قهرمان کوراش آسیا

HEYDARI.jpg

ایشان اولین بانوی جودوکار ایرانی است که با چادر روی سکوی نایب قهرمانی ایستاده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی برای او سجده شکر به جا آورد.

(منبع)

اما تاکید حیدری بر رعایت حجابش باعث حذف او از میادین ورزشی گردید.

معرفی

سمیه حیدری قهرمان پنج دوره از مسابقات کشوری جودو و نایب قهرمان کوراش بازی های داخل سالن آسیا که پس از کسب مدال با چادر بر روی سکوی قهرمانی ایستاد و با ارسال نامه ای از دفتر مقام معظم رهبری مورد تقدیر قرار گرفت ، مجدد این اقدام شایسته بانوی قهرمان توسط رهبر معظم انقلاب در دیدار با قهرمانان مسابقات آسیایی و پارا آسیایی مورد تمجید قرار گرفت.

تقدیر مقام معظم رهبری از این بانو

رهبر معظم انقلاب در این دیدار گفتند : آن خانم جوانی که با چادر میرود روی سکوی قهرمانی، نشان میدهد که در مقابل هجمه‌های قابل رویت و غیر قابل رویت که به این‌چنین کاری در دنیا از سوی مراکز ضدّ فرهنگ و ضدّ دین و ضدّ عصمت و پاکیزگی صورت میگیرد، مقاوم است، این خانم یک شخصیتی از خود نشان میدهد؛ یعنی در واقع ملّت خود را معرّفی میکند.

حذف سمیه حیدری از مسابقات ملی و بین المللی

اما این بانوی قهرمان ارزشی ایران اسلامی طبق تصمیم مسئولین فدراسیون جودو حق شرکت در بازی های ملی و بین المللی را ندارد و روزگار را درخانه سپری می کند.

دلیل حذف سمیه حیدری از مسابقات

ماجرا از آنجایی شروع می شود که سمیه حیدری اولین مدال‌آور بانوان ایران در مسابقات کوراش قهرمانی جهان پس از کسب مدال و بازگشت به کشور در گفتگو با تابش کوثر از بی تدبیری مسئولان فدراسیون جودو انتقاد کرد و گفت که برای مسابقات جهانی مسئولان فدراسیون جودو ساعت دو نصف شب به وی اطلاع دادند که باید حدود 300 دلار همراهش باشد تا بتواند هزینه غذا ، وزن کشی و... پرداخت کند

این بانوی قهرمان بیان کرد که ساعت ده صبح به ترکیه رسیدند و تا ساعت دو بعد از ظهر و درست یک روز قبل از برگزاری مسابقات ، مسئولین ، ورزشکاران را به بازار گردی بردند و بعد از چند ساعت که به هتل رسیدند ، از سرما نمی توانستند در اتاق بمانند و یک ساعت هم برای درست شدن سیستم گرمایشی اتاق هتل انتظار کشیدند

ماجرا از آنجایی شروع می شود که سمیه حیدری اولین مدال‌آور بانوان ایران در مسابقات کوراش قهرمانی جهان پس از کسب مدال و بازگشت به کشور در گفتگو با تابش کوثر از بی تدبیری مسئولان فدراسیون جودو انتقاد کرد و گفت که برای مسابقات جهانی مسئولان فدراسیون جودو ساعت دو نصف شب به وی اطلاع دادند که باید حدود 300 دلار همراهش باشد تا بتواند هزینه غذا ، وزن کشی و... پرداخت کند

اعزام به مسابقات آسیایی بدون مربی و پزشک

نایب قهرمان مسابقات کوراش داخل سالن آسیا با انتقاد از اینکه به همراه 23 مرد بدون مربی و پزشک برای مسابقات اعزام شده بود عنوان کرد : مکرر از فدراسیون جودو خواستم که اجازه بدهند با هزینه خودم مربی ام همراهم باشد که اجازه ندادند ؟در کجای عالم ورزشکاری را بدون مربی و پزشک و حراست به مسابقات اعزام می کنند در مقابل بازیکن کره ای که به دلیل ناداوری بازی را به وی واگذار کردم به همراه چهار مربی آمده بود ، از سمت فدراسیون جودو هیچ حمایتی نشدم به طوری که حتی مسئولین فدراسیون جودو برای کسب مدال هیچ تبریکی به من نگفتند و تنها جایی که بنده را حمایت کردند مقام معظم رهبری بود که من این دو مدالم را به رهبر معظم انقلاب تقدیم کردم

می گفتند خانمها و آقایان باید با هم بازی کنند

باتوجه به بی اعتنایی مسئولین به این مشکلات ، وی در گفتگو با اصحاب رسانه پرده ی دیگری از بی لیاقتی مسئولین فدراسیون جودو برداشت و عنوان کرد : در مسابقات ازبکستان که رفته بودیم. برای گرم کردن، بازیکنان تیم را به دو دسته تقسیم کردند؛ آقایان و خانمها. می گفتند خانمها و آقایان باید با هم بسکتبال بازی کنند!، من در آن شرایط مرتب خودم را کنار می کشیدم چون من اهل اینجور تمرینها نبودم. در آن موقع که من خودم را کنار می کشیدم با من برخورد می کردند که چرا درست تمرین نمی کنم.در مسابقات کره جنوبی که رفتیم شرایط همین جوری بود. یکی از آقایان به حالت مسخره گفته بود حالا خانم حیدری می خواهد با چادر تمرین کند؛ که البته من نشنیده گرفتم. بعد یک نفر را آوردند و به من گفتند باید بروید با این آقا تمرین کنید. من گفتم این کار را نمی کنم، گفتند اجبار است. من در آن لحظه تنها کاری که می توانستم انجام دهم این بود که سالن را ترک کنم.

مخالفت فدراسیون جودو با اقدام ارزشی که مورد تقدیر رهبر معظم انقلاب قرارگرفت وی همچنین درباره مخالفت مسئولین فدراسیون جودو با اقدامی که پس از چند سال مجددا مورد تقدیر رهبر معظم انقلاب قرار گرفت به اصحاب رسانه گفته بود که بعد از 20 دقیقه ، مسوولان تشریفات کره جنوبی قبول کردند تا حیدری بتواند با چادر بر روی سکو برود که بعد از انجام این کار ارزشی، مسئولان ایرانی در هتل جلسه ای برگزار کرده و به وی گفتند: این کار شما، برای ما خیلی بد شده است و فدراسیون جودو را زیر سوال بردید! بعد هم نامه ای زدند به مسوولین کره جنوبی و گفتند که این خانم نمی دانسته که نباید با چادر شرکت می کرده است! بعد از آن قرار شد در مراسم اختتامیه شرکت کنم که به من گفتند اگر قرار است با چادر بیایی اصلا شرکت نکن!

مسئولان فدراسیون جودو به جای پاسخگویی و رفع مشکلات، شروع به حذف این بانوی قهرمان ارزشی از مسابقات ملی و بین المللی کردند که در اولین اقدام میری نایب رئیس بانوان فدراسیون جودو در ساعت دوازده نصف شب در محل برگزاری مسابقات کشوری با تشکیل جلسه ای سمیه حیدری و خواهرش را از مسابقات کشوری حذف کرد و باعث شد که این بانوی قهرمان تحت فشار عصبی راهی بیمارستان شود.

منبع تبیان