تظاهرات با غسل شهادت

از قصه‌ی ما

شهید صادق صابون پز

شهید صادق صابون پز

شهید صادق صابون پز فرزند حاج قاسم در شهریور ماه سال 1336در خانواده ای مذهبی و مرفه در شهر كرمانشاه متولد شد. از همان دوران كودكی تمام فرایض دینی و اسلامی را فرا گرفت و همواره با تحصیل ،كتب مذهبی را نیز مشتاقانه مطالعه می كرد. شهید صادق تحت تأثیر تربیت مذهبی، از كمك به فقرا و نیازمندان غافل نبود و اخلاقی بسیار نیكو داشت. هرساله به موقع فرا رسیدن سال نو و عید نوروز او به پدر و مادرش متذكر می شد كه شما نباید برای تهیه ی لوازم و پوشاك نو اینقدر اصرار ورزید، مگر همه پولدار هستند و می توانند برای عید نوروز لباس تهیه كنند؟! در كشور ما اینقدر فقیر وجود دارد كه از مسلمانی به دور است آنها را از یاد برده و در فكر خودمان باشیم! این شهید والا مقام به اتفاق چند تن از دوستانش لباسها و لوازمی را كه خریداری می كرد مخفیانه برای مردم فقیری كه می شناختند، می بردند و با اعمالی كه انجام می داد همواره هدف انسان را از زندگی كردن به اطرافیان خود می آموخت.

فعالیت های انقلابی

در سال 1352 فعالیتهای گسترده ی خود را علیه رژیم طاغوت آغاز نمود و در آگاهی بخشی مردم انقلابی، نقش به سزایی داشت. پس از طی دوران دبیرستان با موفقیت وارد دانشگاه تهران شد و در رشته نقشه برداری به تحصیل پرداخت. پس از پایان یافتن تحصیلات به كرمانشاه باز گشت. وی با آغاز حركت گسترده ی مردم علیه رژیم طاغوت ، بیش از پیش خود را موظف دانست كه پیامها و اعلامیه های امام را به مردم برساند و از اینكه مردم كرمانشاه اینقدر در خواب غفلت بودند سخت آزرده خاطر بود و خبرهای درست را كه در رادیو و تلویزیون پخش نمی شد به میان منازل می انداخت و به دست مردم می رساند.آنقدر عاشق شهادت در راه خدا و انقلاب اسلامی بود كه همیشه با غسل شهادت به تظاهرات می رفت.

سرانجام در تاریخ 9/7/1357 پس از شركت در تظاهرات خیابانی و بعد از به آتش كشیدن مراكز فساد ، در غروب همان روز ظاهراً عوامل انتظامی و ساواكی ها دیده بودند كه محور همه عملیات ضد شاهی , صادق است و جوان ها دور او چرخ می زنند این بود كه از نزدیك با اسلحه كمری و استفاده از كثرت جمعیت و تاریكی اول شب او را به درجه والای شهادت رساندند.

نام شهید صابون‌پز در زمره نخستین شهدای تظاهرات شهر کرمانشاه قرار دارد.

از رشادتهای او اینکه در کتابهای دوره انقلاب در سراسر ایران اسلامی و حتی در رادیوهای بیگانه از او به عنوان مبارز ضد رژِم ستم شاهی یاد شده است.

منابع