ارادت بی پایان اهل سنت به امام حسین (ع)

از قصه‌ی ما
Ahlesonat.jpg

این روزها دیگر کسی در جهان نیست که نداند عشق به امام حسین (ع)، هیچ مرز، نژاد و مذهبی نمی‌شناسد و همه حق طلبان، خود را شیفته این راه و مکتب می‌دانند. قطعاً این موضوع در میان مسلمانان بسیار پررنگ‌تر است و عرض ارادت و عزاداری برای امام حسین (ع) به راستی که شیعه و سنی نمی‌شناسد.

البته بین آداب و رسوم هر منطقه‌ای در مورد عزاداری برای شهادت امام حسین (ع) تفاوت‌هایی وجود دارد نحوه بزرگداشت و عزاداری ایام محرم و صفر در سیستان و بلوچستان آداب و رسوم خاص خود را دارد به گونه‌ای که در روز تاسوعا و عاشورا که یکی از روزهای مهم در مذهب تسنن است مردم اهل سنت با خیرات و انفاق ارادت خود را به امام حسین (ع) و یاران بزرگوارشان نشان داده و روزه می‌گیرند. در مطالب زیر به تعدادی از این ارادت وصف ناپذی راهل سنت به امام حسین (ع) اشاره شده است:

حسین یکی از نام های منتخب ماست

«امین الله براهویی» یکی از شهروندان اهل سنت زاهدانی میگوید: اهل سنت برای امام حسین (ع) ارزش و احترام خاصی قائل هستند و این توجه و احترام در زندگی روزمره ما قابل مشاهده است و هرگونه بی احترامی به امامان معصوم از جمله امام حسین (ع) را به هیچ عنوان نمی‌پذیریم و نسبت به فرد مرتکب واکنش نشان می‌دهیم.

اهل سنت در سیستان و بلوچستان همانند شیعیان از نام امامان معصوم (ع) برای نامگذاری فرزندان شأن استفاده می‌کنند و حسین یکی از نام‌های منتخب ماست و این نام متبرک برای نامگذاری مساجد، مدارس دینی و اماکن مذهبی اهل سنت هم انتخاب می‌شود و بدین ترتیب نام امام حسین (ع) در میان اهل سنت همواره زنده است.

نویسندگان، ادیبان و شاعران زیادی از اهل سنت هستند که در وصف امام حسین (ع) کتاب نوشته و اشعاری را سروده‌اند، این کتاب‌ها در مکتب خانه‌های دینی برای مطالعه طلاب اهل سنت و دانش آموختگان مکتب خانه‌ها در دسترس قرار دارد. بسیاری از شاعران اهل سنت سروده‌های خود را در برنامه‌های دینی و مذهبی اجرا می‌کنند و ارادت خود را به امام حسین (ع) بیان می‌کنند.

امام حسین (ع) درس آزادگی و جوانمردی را به مسلمانان آموخت

«علی گمشادزهی» یکی دیگر از جوانان اهل سنت زاهدانی بیان میکند: امام حسین (ع) در طول عمر بابرکت خود هیچگاه به دنبال جاه و مقام و دنیا طلبی نبود و همواره در راه اسلام و خدا تلاش می‌کرد.

امام حسین (ع) در واقعه کربلا با تقدیم کردن همه هستی خودشان در راه دین اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر به همه مردان، زنان و کودکان برای همیشه تاریخ آموختند که چگونه زندگی کنند تا خدا را از یاد نبرند.

اهل سنت وقتی یکی از نزدیکانشان فوت می‌کند برایش سه روز عزاداری می‌کنند و بر طبق شریعت ما عزاداری بیش از سه روز جایز نیست اما امام حسین (ع) آنچنان از جایگاه والایی در میان اهل سنت برخوردار است که بعد از ۱۴ قرن هنوز مورد احترام هستند و ما در روز عاشورا و تاسوعا به یاد ایشان روزه می‌گیریم.

برخی دشمنان از اندک تفاوت فکری موجود میان اهل سنت و اهل تشیع سو استفاده می‌کنند و با تعابیر وارونه سعی می‌کنند وحدت جامعه را بر هم زنند و میان مسلمانان تفرقه بیندازند اما آنها باید بدانند که این افراد در میان ما جایگاهی ندارند.

پا گذاشتن در مسیر امام حسین (ع) نه تنها افتخاری برای ما بلکه برای هر انسان آزاده‌ای است، از همین رو نه تنها در محرم بلکه در هر روز از سال شور و حال حسینی باید در دل و جان ما جاری باشد.

راه امام حسین (ع) یک راه حقیقی و راستین است

«مولوی عبدالواحد بزرگزاده» امام جمعه موقت اهل سنت شهرستان چابهار می گوید: راه امام حسین (ع) یک راه حقیقی و راستین است که همه انسان‌ها را به خدا متصل می‌کند و روش پیامبر اکرم (ص) را در جامعه نهادینه می‌کند.

امام حسین (ع) در شرایطی زندگی می‌کردند که قیام در آن شرایط را یک امر واجب می‌دانستند. اگر هر کدام از اهل سنت در زمان امام حسین بودند قطعاً بر علیه ستمگران آن زمان قیام می‌کردند و در صف فرزند پیامبر و یارانش قرار می‌گرفتند.

ماه محرم غم عمیقی را در دل‌ها زنده می‌کند و فاجعه کربلا را به ما یادآوری می‌کند تا از این واقعه درس گیریم. اهل سنت نیز همه ساله بر سر عهد خود با امام حسین (ع) در روز عاشورا و تاسوعا روزه می‌گیرند.

منابع

«ارادتی به درازای تاریخ/شیعه و سنی عزادار سید و سالار شهیدان هستند». خبرگزاری مهر. 4 شهریور 99.

«ارادت اهل سنت سیستان و بلوچستان به امام حسین (ع) پایانی ندارد». خبرگزاری مهر. 9 شهریور 99.