ناشناس

تفاوت میان نسخه‌های «خانواده سی نفره که همگی سفالگرند»

از قصه‌ی ما
بدون خلاصه ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «نبض هنر کهن ایرانی سفالگری در روستای سلیم آباد تنکابن هنوز می‌زند و آن را به...» ایجاد کرد)
 
 
(۷ نسخه‌ٔ میانی ویرایش‌شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱۳: سطر ۱۳:
این خانواده تنها تولیدکننده کلاهک سفالی در کشور که برای سقف آلاچیق بکار می‌رود بوده ولی به دلیل نداشتن کارگاه استاندارد و مجهز نبودن مکانی مناسب برای خشک‌کردن تولیداتشان، متحمل ضرر زیادی می‌شوند.  
این خانواده تنها تولیدکننده کلاهک سفالی در کشور که برای سقف آلاچیق بکار می‌رود بوده ولی به دلیل نداشتن کارگاه استاندارد و مجهز نبودن مکانی مناسب برای خشک‌کردن تولیداتشان، متحمل ضرر زیادی می‌شوند.  
== مراحل ساخت ظروف سفالی ==
== مراحل ساخت ظروف سفالی ==
در ابتدای عملیات عمل آوری خاک، محب علی محبی خاک تصفیه و الک شده را درون دستگاه مخلوط کن می‌ریزند و مواد لازم را به آن اضافه می‌کنند. بعد از آماده سازی و ترکیب کردن موارد مورد نیاز به خاک آن را با پا و یا دست ورز میدهند تا بافت مورد نیاز برای ساخت اجسام سفالی را پیدا کند. بعد از آماده سازی و ترکیب کردن موارد مورد نیاز به خاک آن را با پا و یا دست ورز می‌دهند تا بافت مورد نیاز برای ساخت اجسام سفالی را پیدا کند. پس از آماده سازی خاک، محب علی محبی آنرا به کارگاه خود برده و در آخرین مرحله ترکیبی از آب و مواد خاص که از اسرار کارشان است را به آن اضافه میکند. در این بین همسر محب علی محبی، سید صغری حسینی در آماده سازی و ساخت کوزه به همسر خود کمک شایانی میکند. پس از ساخت بدنه‌ی اصلی سفال، آنرا در محلی خشک و دور از نور آفتاب قرار میدهند تا خشک شود. بعد از سپری شدن چندین روز، محب علی محبی ظروف سفالی خشک شده را بررسی میکند تا شکستگی و یا ایراد فنی نداشته باشند. سر سفال را نیز به طور جداگانه می‌سازند و آنرا هم جدا در محلی خشک نگه داری میکنند. پس از ساخت و اتصال سر و بدنه کوزه‌های سفالی که عموما از آن برای تهیه کره محلی استفاده می‌شود، آن‌ها را در قسمتی نگاه میدارند تا بعد از شرایط مناسب برای پخت به درون کوره منتقل کنند. تمامی ظروف پس از گذراندن زمان معین دانه به دانه به داخل کوره منتقل می‌شود. محب علی محبی پس از چیدن تمامی ظروف سفالی در کوره، پس از گذشت زمان دو الی سه روز آنها را برداشته و به داخل نمایشگاه سنتی خود که درون روستا قرار دارد منتقل میکند.
در ابتدای عملیات عمل آوری خاک، محب علی محبی خاک تصفیه و الک شده را درون دستگاه مخلوط کن می‌ریزند و مواد لازم را به آن اضافه می‌کنند. بعد از آماده سازی و ترکیب کردن موارد مورد نیاز به خاک آن را با پا و یا دست ورز میدهند تا بافت مورد نیاز برای ساخت اجسام سفالی را پیدا کند. پس از آماده سازی خاک، محب علی محبی آنرا به کارگاه خود برده و در آخرین مرحله ترکیبی از آب و مواد خاص که از اسرار کارشان است را به آن اضافه میکند. در این بین همسر محب علی محبی، سید صغری حسینی در آماده سازی و ساخت کوزه به همسر خود کمک شایانی میکند.
پس از ساخت بدنه‌ی اصلی سفال، آنرا در محلی خشک و دور از نور آفتاب قرار میدهند تا خشک شود. بعد از سپری شدن چندین روز، محب علی محبی ظروف سفالی خشک شده را بررسی میکند تا شکستگی و یا ایراد فنی نداشته باشند. سر سفال را نیز به طور جداگانه می‌سازند و آنرا هم جدا در محلی خشک نگه داری میکنند. پس از ساخت و اتصال سر و بدنه کوزه‌های سفالی که عموما از آن برای تهیه کره محلی استفاده می‌شود، آن‌ها را در قسمتی نگاه میدارند تا بعد از شرایط مناسب برای پخت به درون کوره منتقل کنند. تمامی ظروف پس از گذراندن زمان معین دانه به دانه به داخل کوره منتقل می‌شود. محب علی محبی پس از چیدن تمامی ظروف سفالی در کوره، پس از گذشت زمان دو الی سه روز آنها را برداشته و به داخل نمایشگاه سنتی خود که درون روستا قرار دارد منتقل میکند.




{| class="wikitable"
{| class="wikitable"
|+  
|+ محتوای بیشتر
|-
|-
| [http://fna.ir/eyct3h تصاویر بیشتر]||
| [http://fna.ir/eyct3h مجموعه تصاویر]||[https://www.aparat.com/v/sYiRv/  مستند]||
|}
|}


[[رده:اهالی مازندران]]
== منابع ==
[[رده:شهر تنکابن]]
[http://fna.ir/eyct3h هنر سفالگری]. خبرگزاری فارس. 28 تیر 99
[[رده: روستای سلیم‌آباد]]
 
[https://b2n.ir/612337 سلیم آباد دهکده سفالگری ایران]. خبرگزاری مهر. 26 اردیبهشت 95
 
[https://www.aparat.com/v/sYiRv/ مستند سفر مجازی به کارگاه سفال خانواده محبی].
 
[[رده:مازندران]]
[[رده:تنکابن]]
[[رده: اهالی روستای سلیم آباد]]
[[رده:صنایع دستی مازندران]]
[[رده:صنایع دستی مازندران]]
[[رده: سفالگری مازندران]]
[[رده:سفالگری مازندران]]
[[رده:جنگ اقتصادی]]
[[رده:جنگ اقتصادی]]
[[رده:اقتصاد مقاومتی]]
[[رده:ملت قهرمان]]
[[رده:ملت قهرمان]]
[[رده:عناصر]]
[[رده:عناصر]]
== منابع ==
[http://fna.ir/eyct3h هنر سفالگری]. خبرگزاری فارس. 28 تیر 99
[mehrnews.com/xF6Px سلیم آباد؛ دهکده سفالگری ایران/ هنری که همچنان زنده است]. خبرگزاری مهر. 26 اردیبهشت 95