آقای حل اختلاف

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۴:۰۲ توسط ابوالفضل بکرای (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== معرفی == حاج حسین دستگاه‌دار از کسبه و خیرین به نام یزدی است که به خاطر روحی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

معرفی

حاج حسین دستگاه‌دار از کسبه و خیرین به نام یزدی است که به خاطر روحیات خیرخواهانه و پادرمیانی در دعواها به آقای حل اختلاف مشهور شده بود.

حاج حسین دستگاه دار

او به هم صنفان خود نیز کمک می‌کرد. هرجا کاسبی در پرداخت دیون خود به مشکل می خورد، حاج حسین می‌کوشید دست او را بگیرد. هرچند سواد زیادی نداشت اما فضای انقلاب را خوب می‌فهمید، لذا به تسریع حرکت‌های انقلابی کمک می‌کرد. از جمله در جریان راه‌اندازی «خانه کتاب» بدون هیچ چشمداشتی از آبرو و مال خود خرج کرد تا جوانان یزد بتوانند مرکزی برای توزیع کتب انقلابی ایجاد کنند. همچنین، او که از بزرگان هیئت بعثت بود با پیگیری‌های زیاد توانست بزرگان هیئت را راضی کند تا حسینیه را برای اجرای تئاتر در اختیار جوانان قرار دهند. علاوه بر این اقدامات به خاطر وجهه‌ای که میان مسئولین شهر داشت، هر جا از جانب حکومت مشکلی برای جوانان انقلابی پیش می‌آمد با پا درمیانی مشکلشان را حل می‌کرد. حاج حسین که به خود لقب پیغمبر بی‌تکلف داده بود و در مسیر انقلاب از بذل مال و آبروی خود دریغ نمی‌کرد، از نزدیکان آیت‌الله صدوقی به شمار می‌رفت. با تبعیدی‌ها خصوصاً آیت‌الله فاضل ارتباط داشت و سعی می‌کرد به هر طریقی دشورای‌های تبعید را بر آن‌ها آسان کند. او پس از انقلاب و در دوران دفاع مقدس نیز از جمله کسبه‌ای بود که برای کمک به جبهه‌ها تلاش زیادی کرد. سرانجام حاج حسین دستگاه‌دار، سال 1391 دار فانی را وداع گفت و در زادگاهش یزد به خاک سپرده شد.

منبع

آرشیو دفتر تاریخ شفاهی یزد