رادار رازیت؛ غنیمت جنگی

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ نوامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۱۵ توسط Root (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « رادار رازیت ساخت کشورفرانسه است که ویژگی‌هایی چون اطمینان پذیری بالا، مقاو...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

رادار رازیت ساخت کشورفرانسه است که ویژگی‌هایی چون اطمینان پذیری بالا، مقاومت مناسب در برابر اخلال‌های الکترونیکی و توان کشف هدف مناسب به صورت گسترده توسط یگان‌های کنترل صحنه نبرد و پست‌های فرماندهی به کار گرفته می‌شود.


این رادار یک رادار کنترلی است که به مدد نسبت سیگنال به نویز بسیار بالا، توانایی کشف هدف‌های هوایی، کشتی‌ها و حتی ادوات زرهی سنگین در صحنه نبرد را دارد؛ مجموعه فرستنده و گیرنده رادار رازیت به دلیل امکان قرار گرفتن به دور از سایت هدایت اصلی و متعلقات سبک، قابلیت بقا پذیری بسیاری در صحنه‌های خطرناک یک نبرد را دارد.


تعدادی از رادار‌های رازیت ارتش بعث عراق در ۴ و ۵، والفجر ۸، جنگ نفتکش‌ها و عملیات حمله به سکو‌های «البکر» و «الامیه» توسط رزمندگان سپاه و ارتش منهدم شدند. البته ده‌ها دستگاه از این رادار‌ها در دوران دفاع مقدس به غنیمت گرفته شد و پس از خاتمه جنگ تحمیلی این رادار با کمک مهندسی معکوس به طور گسترده تولید و به کار گرفته شد.

479308 589.jpg

تحریم رازیت

خاطره ای از دکتر حمید رضا آصفی سفیر وقت ایران در فرانسه از درخواست ایران برای خرید رادار رازیت از یک شرکت فرانسوی که با مخالفت آنها روبه رو شد . ولی در نهایت این رادار توسط نیرو های داخلی بومی سازی شد.وقتی این رادار در کشور خواسته شد مدیرعامل شرکت سازنده فرانسوی در جلسه به من گفت ما حاضریم به شما رادار بفروشیم اما من به طعنه گفتم که ما الان خودمان می فروشیم.


منابع

1-خبرگزاری دفاع مقدس

2-خبرگزاری مهر