کیک نذری برای شادی کودکان خانواده های آبرومند

از قصه‌ی ما

خانواده های محروم و آبرومند شهر برای امام حسن مجتبی(ع) جشن گرفتند و شمع کیک تولد حضرت را فوت کردند. پویش کیک پزان نذری با عنوان «یا علی (ع)» بانی این شادمانی بود.

Cake22.png

تغییر کاربری موکب اربعین

بانوی جوانی است و از فعالان یکی از موکب های اربعین، تبلیغ این ایده جالبشان را در فضای مجازی دیده ام. می گویند در گروه ما همه دوست داریم بی نام و نشان کار کنیم. قرار است اطلاعات برنامه را از او بگیرم و می گوید: «ما یک شعری را حفظ هستیم که خیلی به آن اعتقاد داریم: من حسینی شده ی دست امام حسنم... موکب های ما در طول سال برنامه های مذهبی دارد و ایام اربعین هم خادم زئران امام حسین(ع) هستیم. حالا اما کرونا انجام کارها به شکل سابق را محدود کرده و تغییر داده است. هر سال نیمه رمضان مراسم افطاری و مولودی داشتیم. فکر کردیم یک ایده جالب اجرا کنیم. پیشنهادها زیاد بود. قبلاً تصاویری از فعالیت گروهی از بانوان قم دیده بودیم که برای نیمه شعبان کیک نذری می پختند برای نقاهتگاه ها و بیمارستان ها می بردند. ایده قشنگ و دلنشینی بود و از طرف بیشتر اعضای گروه ما تایید شد با یک شعار: شادی کودکان خانواده های آبرومند با کیک تولد امام حسن مجتبی(ع)»

Cake11.png

مشارکت گسترده مردمی

خانم خادمه می گوید: «ما فکر می کردیم در بهترین حالت مشارکت مردمی، 500 کیک به دست ما برسد اما غافل گیر شدیم. قرار بود در محوطه حیاط مهدکودک «مرکز رفاه کودک و خانواده نسل آینده» واقع در خیابان «ایران» کیک های نذری را از مردم جمع کنیم. تعداد به قدری زیاد بود که پایمان به طبقه اول و دوم ساختمان هم باز شد. تا جایی که فرصت داشتیم 2500 کیک را شمردیم و چون وقت تنگ بود بقیه را نشمردیم که تعداد بیش از این بود. تعداد زیادی کیک فنجانی (کاپ کیک) هم به دستمان رسید. شله زرد نذری و شکلات هم زیاد بود. کیک ها را به خانواده ها دادیم و کیک های فنجانی را بین چند موسسه نگه داری از کودکان بی سرپرست، مراکز اقامت و نگه داری بانوان و آقایان کارتن خواب و پاکبان ها توزیع کردیم تا کام آن ها هم با شیرینی ولادت کریم اهل بیت(ع) شیرین شود.»

Cake55.png

مشارکت خانوادگی

دست کم 50 نفر از نیروهای دو موکب به طور ثابت پای کار بودند. از یک طرف باید 250 بسته ارزاق آماده می شد از سویی غذای گرم ولادت و کیک ها هم که رسیدگی ویژه ای می خواست. این کار را می شد با تهیه کیک یا شیرینی از قنادی هم انجام داد و فشار کاری برای اعضا کمتر بود اما شیرین و دلخواهشان نبود. این بانو می گوید: «ما شادی دل بچه ها را می خواستیم اما دوست داشتیم یک شور و شادی معنوی هم در شهر ایجاد شود. همه با اشتیاق و علاقه معنوی بیایند پای کار. چه خانواده ای که قرار بود کیک را آماده کند و در این پویش نذری پزان شرکت کند چه خانواده ای که قرار بود کیک به دستش برسد همه شادی را تجربه کنند. به معنی واقعی جشن تولد باشد، کیک و شیرینی آماده این حس را منتقل نمی کند.»

Cake44.png

اجرای ایده در شهرهای مختلف

مردم خوب از این پویش استقبال کردند. طوری که خیابان ایران بوی کیک های خانگی گرفت و توی ساختمان نمی شد از دست کیک ها به سادگی جای راه رفتن پیدا کرد. به قول خودشان کیک باران شدند. این، حال و هوای تهران است و خانم خادمه زائران امام حسین(ع) می گوید: «تماس هایی از شهرهای مختلف داشتیم وقتی متوجه شدند فعالیت ما در تهران متمرکز است گفتند که می خواهند این ایده را در شهر خودشان اجرا کنند و چه از این بهتر؟! از مشهد، بندرلنگه، لاهیجان، کرج، اصفهان، همدان و چند شهرها تماس داشتیم. در شیراز یک گروه فقط با یک روز تبلیغ توانسته بود 80 کیک تولد برای خانواده ها جمع کند.

تجربه هایمان را با این گروه ها مبادله کردیم. بعضی شان مثل ما بسته ارزاق یا غذای گرم هم به کیک ها اضافه کردند و به دست نیازمندان شهرشان رساندند. در تهران هم به جز شیرینی و کیک، بعضی ها بسته های ارزاقی که تهیه کرده بودند را هم به دست ما رساندند تا به جای آن ها توزیع کنیم. بعضی هم از شهرستان تماس گرفتند و گفتند که شرایط پخت کیک ندارند. کمک مالی واریز کردند و ما به کمک دو بانوی خیر که کارگاه کیک پزی دارند کلی کیک فنجانی به مشارکت و سفارش این بانیان خیر تهیه کردیم البته تعداد زیادی کیک فنجانی هم از مردم به دست ما رسید. یکی از یکی زیباتر و خوشبوتر.»

Cake33.png

کمک های مومنانه

این بانو با صحبت از این موضوع می گوید: «این درباره خانواده هایی که سرپرست خانواده کارگر روزمزد است بیشتر دیده می شود. این خانواده ها را معتمدان به ما معرفی کرده اند. افرادی که تحت پوشش نهادهای خیریه نیستند اما اوضاع مالی مناسبی ندارند و آبروداری می کنند. تا صحبت از نیازمند می شود ذهن ها به خانواده های ساکنان محله های کم برخوردار مانند هرندی یا کوره های آجرپزی معطوف می شود. در حالیکه هستند نیازمندانی که در هیچ کدام از این گروه ها نیستند. به همت خیران و حامیان هر دو موکب 250 بسته ارزاق موادغذایی سالم تهیه کردیم. برنج ایرانی، گوشت و مرغ تازه، ماکارونی سفید، دمنوش گیاهی، چای ایرانی، عسل طبیعی، تخم مرغ و... این ها علاوه بر کمک های مالی به بعضی خانواده ها بود. با توجه به اصول طب سنتی مواد غذایی را انتخاب می کنیم که سالم و طبیعی تر باشد.»

رعایت بهداشت و کار با عشق

ه خانواده ها گفته اند با خیال راحت کیک ها را بخورند چون قبلاً خودشان در فضای مجازی حسابی به همه شرکت کنندگان توصیه های بهداشتی سفارش کرده بودند: «تاکید داشتیم تمام مراحل با استفاده ماسک و دستکش و استریل بودن محیط آشپزی انجام شود. بعد از انجام مرحله پخت این رعایت ها دو برابر بود. کیک به محض خروج از فر و سرد شدن باید سلفون پیچ می شد و در بسته بندی که آن را در برابر آلودگی محافظت کند به دست ما می رسید. جالب بود چند نفری همراه کیک موادضدعفونی کننده و دستکش هم ارسال کرده بودند.»

از حال و هوای اعضای گروه می گوید که اگرچه کلی دوندگی کرده و خسته شده بودند اما حال خوشی داشتند از کار برای کریم اهل بیت(ع) و دیدن شور و عشق مردمی که انگار منتظر و گوش به زنگ هستند تا کسی از آن ها کمک و مدد بخواهد تا با تمام وجود بیایند پای کار. نام این پویش شیرین را «یا علی(ع)» گذاشته اند نه فقط به نیت مرور نام امیرالمومنین(ع) بلکه همان یا علی گفتن معروف بین ارادتمندان حضرت منظورشان بوده است. همان ذکر که وقتی کسی می خواهد کسی را از زمین بلند کند به زبان می آورد و دیگری که می خواهد از جا بلند شود دست به زانو می گذارد، یک یا علی می گوید و بلند می شود. به قول این بانو بعضی از بانوانی آمدند پای کار نذری پزان که شاید ظاهرشان خیلی مذهبی نبود اما کیک هدیه دادند و محبت اهل بیت(ع) هدیه گرفتند: «جمله یکی از دوستان و اعضای گروه، حرف دل همه ماست. ما تمام این کارها را شاید به همین معنا و عشق انجام دادیم: لذت عشق به این حس بلاتکلیفی است/ لطف تو شامل ما یا بشود؟ یا نشود...»

تصاویر

منبع

این کیک ها ضد کروناست. خبرگزاری فارس. 20 اردیبهشت 99