وقتی حاج آقا حاضر شد قید محاسنش را بزند!

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۹ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۶:۵۱ توسط ابوالفضل بکرای (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

یکی از اساتید حوزه، دنبال‌کننده صفحه‌ام بود و خبر نداشتم. یکی از روزهای اوج کرونا و اوج فعالیت اینستاگرامی من، ایشان برایم پیام فرستاد. با شرمندگی گفتم:‌"استاد!‌همان یک استکان آبرویی که پیش شما داشتم هم از بین رفت." پیش خودم می‌گفتم الان می‌گوید:"شما روحانی هستی. شما را چه به جوک و لطیفه و این چیزها!" اما با بزرگواری تشویقم کرد و گفت:"جای درستی ایستاده‌ای. با همین شیوه ادامه بده.

حجت‌الإسلام محمد فلاح روحانی جوانی است که از فعالین فرهنگی محسوب میشود و استاد دانشگاه و مدرس حوزه نیز میباشد. وی با راه‌اندازی پیجی برای روحیه دادن به مردم از شوخی‌های اموزنده با ویروس کرونا استفاده کرد و در این مساله لازخوردهای خوبی داشته است. او اهل مشهد بوده و حدود ۳۵ سال سن دارد. او درباره اثرگذاری کار خودش می‌گوید: اوایل که بحث شیوع ویروس کرونا مطرح شد و به‌مرور کار به تعطیلی دانشگاه و قرنطینه رسید، موج سنگینی در فضای حقیقی و مجازی ایجاد شد و همه‌جا موضوع کرونا و آمار مبتلایان و فوت‌شدگان، نقل محافل بود. من به‌وضوح در میان اطرافیانم می‌دیدم خیلی‌ها زندگی‌شان زیر این موج سنگین اخبار منفی و ناگوار، مختل شده‌بود. یکی از دنبال‌کنندگان صفحه‌ام پیام داده‌بود: "حاج آقا! مادرم به‌قدری تحت‌تاثیر خبرهای کرون است که از زندگی سیر شده...". به‌این‌ترتیب، هر روز حدود 7، 8 استوری طنز با موضوع کرونا در صفحه‌ام می‌گذاشتم که بعضی‌هایش تولید خودم بود و مابقی را هم از منابع دیگر جمع‌آوری می‌کردم. باید بگویم آنچه در ادامه اتفاق افتاد، برایم خودم هم غافلگیرکننده بود.

منظورتان بازخوردهاست؟ مثبت و امیدوارکننده بود یا...؟

بله. بسیار مثبت بود. آنقدر استقبال،‌ زیاد بود که در همان ایام اوج شیوع کرونا حدود 1300 نفر به دنبال‌کنندگان صفحه‌ام اضافه شد؛ چیزی که انتظارش را نداشتم. این موضوع که من به‌عنوان یک طلبه و روحانی، دارم مطالب طنز می‌نویسم و نگاه طنزآمیز به پدیده‌ای مثل کرونا را ترویج می‌دهم، برای همه جالب بود. حتی توجه اهالی رسانه و طنزنویسان هم به صفحه من جلب شده‌بود. پیام می‌دادند و می‌پرسیدند: "این‌ها را خودت می‌نویسی؟" وقتی متوجه می‌شدند اغلب استوری‌ها متعلق به خودم است، تشویقم می‌کردند و بعد از آن، خودشان هم مواردی را برایم ارسال می‌کردند تا در صفحه‌ام منتشر کنم. درواقع قصدشان این بود حالا که یک نفر به‌طور جدی وارد این حوزه شده و دارد حس خوبی به مردم منتقل می‌کند، کمک و تقویتش کنند. باقی کاربران هم با بازنشر گسترده پست‌ها و استوری‌هایم، نشان دادند این شیوه مواجهه با کرونا را پسندیده‌اند. کادر درمان می‌گفتند: هر روز منتظر استوری‌های شما هستیم.

بازخوردها

مکرر پیام می‌دادند که: "حاج آقا!‌ ما این روزهای سخت را با استوری‌های بامزه شما سر می‌کنیم و کلی روحیه می‌گیریم. اصلاً هر روز اینستاگرام را چک می‌کنیم ببینیم شما چه استوری جدیدی گذاشته‌اید." در میان این واکنش‌های مثبت، بعضی از این دوستان یک درخواست هم مطرح می‌کردند و می‌گفتند: "در کنار این شوخی‌های روحیه‌بخش، پیام‌های آموزشی هم بگذارید و مردم را آگاه کنید." من هم این موضوع را مدنظر داشتم و از گذاشتن استوری‌های آموزشی غفلت نمی‌کردم. برای خواندن ادامه‌ی این مصاحبه و دیدن استوری‌های این روحانی جوان به لینک https://www.farsnews.ir/news/13990409000857/ مراجعه شود

منابع

https://www.farsnews.ir/news/13990409000857/ خبرگزاری فارس