شهیدی که پروژه یکساله را یک هفته ای انجام داد
وقتی شهید طرحچی این موضوع را شنید، به آقای غرضی گفت جهاد این کار را در یک هفته تحویل میدهد! این حرف باعث شد همه افرادی که در اتاق جنگ حضور داشتند، بخندند و به تمسخر بگیرند. با اطمینانی که شهید طرحچی به آن ها داد، انجام کل کار را به عهده جهاد گذاشتند. از کارهای جالبی که شهید طرحچی در عملیات طراح انجام داد، این بود که نیروهای عملیاتی وقتی وارد عمل شدند و به میدان مین برخورد کردند، خودش رفت پشت بلدوزر و با تیغ بلدوزر میدان مین را به سمت پلهایی مورد نظر عملیات باز کرد. خاطرات «محمدتقی امانپور»، عضو شورای مرکزی و از مؤسسین جهاد سازندگی
پروژه ای که یک هفته ای تحویل داده شد!
عراق مرتباً به شهر اهواز و شهرهای ما حمله هوایی میکرد.بنا شد تا چند قبضه ضدهوایی را جهت امنیت شهر اهواز که محل حضور فرماندهان جنگ – از جمله بنی صدر، آقای خامنهای، آقای هاشمی رفسنجانی و شهید چمران – و محل تصمیمگیری بود، نصب نماید. چون در اهواز سایت راداری نداریم قرار شد تا محل احداث سایت از جمله جاده و سکوها توسط جهاد انجام شود. مدت زمان پیش بینی شده از طرف آنها برای احداث این سایت، حدود یک سال بود، آن هم در صورت کمک جهاد به آنها. البته امکان انجام آن را هم قطعی نمیدیدند. وقتی شهید طرحچی این موضوع را شنید، به آقای غرضی گفت جهاد این کار را در یک هفته تحویل میدهد! این حرف باعث شد همه افرادی که در اتاق جنگ حضور داشتند، بخندند و به تمسخر بگیرند. با اطمینانی که شهید طرحچی به آن ها داد، انجام کل کار را به عهده جهاد گذاشتند.در پی آن منطقه را به ما نشان دادند و پس از هماهنگی شهید طرحچی با جهاد خراسان و مسئول پروژه؛ آقای امیریان، جاده و سکوها یک هفتهای تحویل داده شد. جهاد قطعات بتونی مورد نیاز برای نصب در سایت را از کارخانه خانهسازی اهواز آورد. بعدش گفتند این سایت دستشویی و حمام میخواهد. از آن طرف توپخانههایی که از این سایت باید حمایت کنند، نیاز به سکوهای دیگر دارد. تمام این کارها با همت برادرهای جهاد خراسان انجام شد که مجموعاً به مدت ۲۰ روز طول کشید.
نقشآفرینیهای شهید طرحچی در میدان جنگ
ما در شش ماه اول جنگ هیچ عملیات مهمی نداشتیم. از جمله عملیات آن موقع، همین عملیات طراح بود که برادرها باید از روی سه پل لولهای که عراقی ها زده بودند، از کرخه نور عبور میکردند.از کارهای جالبی که شهید طرحچی در این عملیات انجام داد، این بود که نیروهای عملیاتی وقتی وارد عمل شدند و به میدان مین برخورد کردند – آن موقع هم تخریبچی به معنای وسیع امروزی آن وجود نداشت که بتواند در حین عملیات و قبل از عملیات منطقه را مینروبی و پاکسازی کند – شهید طرحچی خودش رفت پشت بلدوزر و با تیغ بلدوزر میدان مین را به سمت پلهایی مورد نظر عملیات باز کرد. عمدتا جهادهایی که در این عملیات بودند، جهادهای خراسان و اصفهان بودند .
منابع
بنیانگذار فرماندهی پشتیبانی - مهندسی جنگ کیست؟