زنان محور مقاومت
زنان شیعه همواره دوشادوش مردان جهادی محب اهل بیت در میدان پاسداری از آرمانهای مقدس حاضر بوده اند. در ادامه با چند تن از این شیرزنان جهادی از کشورهای مختلف اشنا می شویم.
زگنشینا نائیلیا قاسمونا
رئیس مسلمانان جمهوری تاتارستان روسیه. رئیس فدراسیون اتحادیه مسلمانان روسیه.
دریافت کننده درجه عالی سفیر صلح جهانی.
رئیس اتحادیه طراحان لباس و مد مسلمان در روسیه
مدیر مرکز بین المللی تشکیل و حفظ خانواده برای مسلمانان
کارشناس متخصص در کمیته دومای دولتی فدراسیون روسیه در زمینه خانواده، زنان و کودکان.
همچنین متولی و پیشنهاد کننده احداث یک پروژه مسکواست که اولین مرکز بین المللی اسلامی خانوادگی ، فرهنگی، خرید تحت عنوان "مجتمع تجاری برکت" میباشد که زمین آن را دولت روسیه اهدا می کند و نیاز به سرمایه گذار دارد.
سخنرانی در سازمان ملل متحد در ژنو، در باره حقوق بشراسلامی.
سخنران در شورای اروپا در زمینه جایگاه حقوق مسلمانان.
سازمان دهنده بسیاری از برنامه ها و پروژه های اجتماعی، کنفرانس های بین المللی، انجمن ها، جشنواره ها، برنامه های فرهنگی، رویدادهای خیریه، و غیره.
خانم رباب علی دشتی
عضو انجمن خیریه دشتی کویت از سال 2007 ؛ عضو جنبش همبستگی ملی اسلامی کویت از سال 2003 ؛ عضو انجمن اجتماعی مرکز" عطاء" ( حسینه حضرت ولی عصرعج) مدیر کاروان زیارتی اردوهای دانش آموزی و دانشجویی دختران به شهر مشهد مقدس از سال 2004 ؛ مدیریت بازارهای خیریه در کشور کویت ؛ مدیریت صندوق خیریه ؛ حامی مالی مدارس شبانه روزی ایتام "ام هانی" ویژه دختران ایتام در شهر مشهد مقدس(تعداد دانش آموزان 400 الی450 نفر) ؛ فعالیت های صورت گرفته در مدارس " ام هانی" از سال 2003 به شرح ذیل است: بازسازی کلاس ها ، خوابگاه، مسجد و رستوران مدرسه با هزینه ای بالغ بر 153 میلیون تومان. ساخت دیوار حفاظتی مدرسه با هدف تامین امنیت و سلامت دانش آموزان. ساخت کتابخانه و تامین مجلات و کتاب در کلیه زمینه ها. آماده سازی کلاس های آموزش رایانه و تامین رایانه های رومیزی و دستی ، اسکنر و پرینتر . تدارک ازدواج و تهیه جهیزیه برای 300 تن از دانش آموزان پس از فارغ التحصیل شدن. معالجه بیماران خانواده های ایتام در شهر مشهد مقدس. تامین پوشاک دانش آموزان با هزینه ای بالغ بر 350 میلیون تومان. آماده سازی کلاس های آموزش خیاطی و تامین وسایل مورد نیاز. ساخت رستوران و کلاس دوره های آشپزی برای خواهران دانش آموز. ساخت و تدارک باغچه های حفاظت شده برای کشاورزی و تهیه لوازم ورزشی در این اماکن برای تفریح و ورزش دانش آموزان. تعویض سالانه پرده ها، رختخواب ها، فرش ها و پکیج های خوابگاه دانش آموزان. حفر چاه و تامین تلمبه تهیه آب مصرفی. ساخت حمام برای دانش آموزان. پرداخت هزینه های لوله کشی و سیم کشی برق مدرسه. مشارکت ماهانه در تدارک و تهیه مواد غذایی دانش آموزان با هزینه ای بالغ بر 650 میلیون تومان. تهیه و تدارک افطار برای خانواده های نیازمند و بی بضاعت در ماه مبارک رمضان با هزینه ای بالغ بر 200 میلیون تومان. پرداخت هزینه دانشگاهی 45 نفر از فارغ التحصیلان مدرسه " ام هانی" در کلیه رشته ها و پی گیری آنان تا پایان دوره تحصیل. پیگیری شرایط خانواده های دانش آموزان و تأمین مایحتاج آنان. ساخت مدرسه ای در مناطق کوهستانی اصفهان برای مقاطع ابتدایی و متوسطه با هزینه ای بالغ بر 80 میلیون تومان. اداره حسینیه و امورخیریه در کویت و کمک به شیعیان پاکستان، لبنان و عراق. تامین نیازهای بیماران کلیوی و سرطانی.
آستان قدس رضوی در سال 96، از ایشان به عنوان یکی از بانوان شاخص، با اهدای جایزه جهانی گوهرشاد در مشهد تقدیر کرد.
سیده ام فروه نقوی
اصالتا پاکستانی/ساکن انگلستان
رئیس اتحادیه بانوان مسلمان اروپا
مدیر موسسه لبیک یا زهرا(س) در لندن
مبلغه، مدرس و سخنران برجسته در خصوص مسایل
اجرای برنامههای متعدد تلویزیونی درخصوص معرفی اهل بیت(ع) در انگلستان
عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)
مسلط به زبانهای انگلیسی، اردو و فارسی میباشند و به هر سه زبان سخنرانیهای فراوانی داشتهاند.
سیده رباب زیدی
مدیر جامعه الزهرا(س) لکنهو هندوستان می باشند. شهر لکنهو Lucknow واقع در ایالت اوتار پرادش، مرکز فقهی شیعیان هند است. و مانند قم در ایران، مورد توجه شیعیان کشمیر است.
تحصیلکرده در جامعه الزهرا(س) قم
دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه مگده ایالت بهار هند می باشند.
خانم رباب زیدی به زبان های اردو، فارسی، عربی و تاحدودی به انگلیسی تسلط دارند.
در ايام محرم و تعطيلات تابستان نیز جهت تبليغ به اقصي نقاط هندوستان و كشمير سفر مي كنند.
جامعه الزهرا(س) لکنهو در سال 1994 میلادی یعنی بعد از فارغ التحصیلی خانم رباب زیدی از حوزه علمیه در لکنهو آغاز بکار نمود. در حال حاضر با دارا بودن 600 طلبه خانم بصورت شبانه و روزانه به امر تحصیل بانوان مسلمان در این کشور خدمت رسانی فراوانی نموده اند.
ایشان به عنوان یکی از بانوان شاخص، توسط آستان قدس رضوی در سال 98، با اهدای جایزه جهانی گوهرشاد در مشهد مورد تقدیر قرار گرفتند.
بانو زینب عیسی
زینب عیسی اهل نیجریه، عضو فعال بانوان جبهه مقاومت نیجریه است.
او مادر 10 فرزند بود که علاوه بر همسر، 6 فرزند پسرش در جریان کشتار پیروان شیخ زکزاکی در زاریا به شهادت رسیدند. چند روز پس از راهپیمایی اربعین واقعه تلخ زاریا اتفاق افتاد. در روز اربعین زنان و مردان زیادی مسیری حدود 80 تا 160 کیلومتری را پیموده بودند و خود را به حسینیه «بقیهالله» در زاریا رسانده بودند و در طول مسیر شعارهایی علیه آمریکا و صهیونیست سر میدادند. همین دلیل اصلی بود برای حملات وحشیانه ارتش تا این کشتار ناجوانمردانه را مرتکب شوند. غیرنظامیان با هدف قرار دادن شیعیان همه را به رگبار بستند و مثل برگ خزان پیر و جوان و زن و مرد به زمین ریختند و سپس همه را در یک گور دسته جمعی دفن کردند.
از زبان خود ایشان: پسر اولم عبدالله و دومی عباس هر دو فارغ التحصیل رشته علوم قرآنی بودند و یکی از هدفهایشان تلاش برای گسترش تشیع و ادامه راه شیخ زکزاکی بود. فرزند سومم محمد نام داشت او سال آخر رشته مهندس بود که به شهادت رسید. فرزند چهارمم احمد او نیز دانشجو بود. پنجمین پسرم ابراهیم در رشته پزشکی درس میخواند و کمک زیادی به شیعیان نیجریه که وضع مالی خوبی نداشتند میکرد و تنها با این هدف وارد این رشته شد تا شیعیانی که مورد حملات رژیم قرار میگیرند رسیدگی و آنها را درمان کند. فرزند ششم جواد نام داشت. تازه درسش تمام شده بود و علاقه زیادی به علوم دینی داشت. او در آخر عمرش 40 حدیث از ائمه اطهار(ع) جمع آوری کرده بود و قصد داشت آنها را به زبان انگلیسی ترجمه کند و به چاپ برساند.
خانم جومای کاروفی
کارگردان و نویسنده اهل نیجریه و عضو جریان مقاومت این کشور
بانوی جانباز با دو گلوله در بدن؛ یکی در نزدیکی قلب و دیگری در نزدیکی نخاع
بانویی که نزدیک به ۴۰ سال پیش به حلقه جنبش مقاومت اسلامی نیجریه پیوست.
مادر پنج شهید که در جریان کشتار زاریا برای دفاع از شیخ زکزاکی شهید شدند. فارغ التحصیل رشته کتابداری و اطلاع رسانی از دانشگاه احمد بلو در زاریا.
کارگردان فیلم و نویسنده و طرفدار شدید شیخ ابراهیم یعقوب زکزاکی است.
با بسیاری از افراد دیگر در بسیاری از شهرها و روستاها، سمینارها و کنفرانس های سراسر کشور را برگزار می کند. و به زبان های مختلف به منظور ترویج آموزه های واقعی اسلام سخنرانی می کند. تعدادی کتاب دینی به زبان هوسا نیز تالیف نموده است. کتاب هایی تحت عنوان: «امید بارش» - «امید گمشده» - مجموعه داستان چهارجلدی که در آن کاراکترهای مسلمان به ویژه زن مسلمان در محوریت قرار دارد. و اما در بخش کارگردانی از میان کارهای مستند انجام شده، دستیار کارگردانی سریال «عثمان بن فودیه» یکی از برجسته ترین کارهایی بوده که انجام داده. (عثمان بن فودیه، عارف نامی اهل کشور نیجریه بود که در حدود دویست سال پیش مذهب صوفی و بعدها تشیع را به مردم نیجریه معرفی کرد و دولت موقتی تشکیل داد. هدف از انجام این کار، نشان دادن ریشه های اسلام در کشور در قرن ها پیش است.) همکاری و همراهی با خانم زینت مالما ابراهیم، همسر شیخ ابراهیم زکزاکی و جنبش مقاومت اسلامی نیجریه در جوانی تحت تاثیر مکتب امام خمینی.ره از مذهب مالکی به تشیع گروید . نوشتن کتاب «بیوگرافی شیخ ابراهیم زکزاکی» به زبان هوسا -که به انگلیسی نیز ترجمه شده جمع آوری و چاپ سخنرانی های مختلف شیخ زکزاکی از ابتدای تشکیل جنبش تا به امروز سرپرستی شش خانواده شهید و تامین هزینه های زندگی و همچنین تحصیل فرزندان این شهدا. آستان قدس رضوی در سال 97، از ایشان به عنوان یکی از بانوان شاخص، با اهدای جایزه جهانی گوهرشاد در مشهد تقدیر کرد.
خانم آلبیهای ماماکیکه
بانوی واقف و خیر اهل تانزانیا عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)
مسئول بخش زنان سازمان ویپاز، ( آقای حاجی صاحب رییس ویپاژ هستند)
مبلغه و فعال فرهنگی اجتماعی
انجام فعالیت های متعدد و فراوان در امور خیریه و مساعدت به نیازمندان پیرو اهل بیت(ع) در منطقه
راه اندازی دارالایتام و تحت پوشش قراردادن ایتام فراوان مسلمان منطقه
شرکت در کنفرانس های متعدد بین المللی
عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)
فعال در امور پزشکی و امدادرسانی و حمایت از بیماران
فعال در حفر چاه آب آشامیدنی
خانم رخساره هلا کی تی
اهل میانمار، استاد علوم قرآنی و تفسیر قرآن در جامعة المصطفی، پژوهشگر حوزه اسلام و بودا
تحقیق (به خصوص در مورد اسلام و ادیان دیگر)، آموزش، مشاوره، مدیریت مدرسه، حسابداری، علوم کامپیوتری، تبلیغ اسلام (فرهنگی و مذهبی) به شیوه های گوناگون، ترجمه، سخنرانی و غیره .... مشاوره به عنوان یک مشاور روانشناختی و متخصص مذهبی (2006 تا 2009) در میانمار مسلط به زبانهای اردو انگلیسی فارسی عربی و میانماری بسیاری از تحقیقات در حوزه های مختلف انجام شده است (مانند "نحوه دستیابی به (درونی) صلح از دیدگاه اسلام و بودا"، "روش های برقراری ارتباط با غیرمسلمانان در قرآن و مناظره امام رضا"، "خانواده های متعالی از نظر اسلام "نقش وحدت در بیداری اسلامی، آسیب شناسی و راه حل های آن"، "صدمات و موانع برای تحقق تمدن جدید اسلامی"، انجیل کتاب مقدس به پیامبر اسلام (ص)، "مزایای اقتصادی خیریه"، "تفسیر برخی از درک آیات قرآن "و غیره .... از طریق سخنرانی، رسانه ها و از طریق مجازی سازی و غیره انتشار و تبلیغ اسلام واقعی به طرق مختلف در میانمار، ایران و بین المللی. صحیفه سجادیه امام سجاد (ع). این کتاب به میانماری ترجمه شد و در حال چاپ است. و مجله ماهانه با نام "انصار" (2006-2009) منتشر شد آستان قدس رضوی در سال 98، از ایشان به عنوان یکی از بانوان شاخص، با اهدای جایزه جهانی گوهرشاد، تقدیر کرد.
منبع: آستان قدس رضوی