زنان انقلابی لرستان

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ نوامبر ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۵ توسط امین سردارآبادی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «سال ۴۲، امام خمینی(ره) تبعید به ترکیه شدند. «زنان انقلابی لرستان» برای رساندن...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سال ۴۲، امام خمینی(ره) تبعید به ترکیه شدند. «زنان انقلابی لرستان» برای رساندن پیام امام و پناه دادن به تظاهرکنندگان، جان خود را به خطر انداختند. مهم‌ترین دغدغه‌ی زنان در تظاهرات، حفظ آبرو بود. در شرایطی که مراسم گسترده‌ی عزاداری برای شهیدان انقلاب ممنوع بود، گروهی از زنان برای تسکین دل مادران شهید، به خانه‌ی آن‌ها می‌رفتند و عزاداری می‌کردند.

زنان لر، در دوران دفاع مقدس بعد از بمباران شهر توسط ارتش بعث عراق، جنازه‌ی شهدا را از زیر آوار درمی‌آوردند و غسلشان می‌دادند و کفنشان می‌کردند. از دیگر کارهایی که در آن نقش داشتند، رساندن نامه، وسایل رزمندگان و حتی خبر شهادت به خانواده‌هایشان بود.
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین «فخرالدین رحیمی»، قبل از انقلاب علیه حکومت طاغوت مبارزه می‌کرد و بعد از انقلاب علیه بنی‌صدر، روشنگری می‌کرد. نقش او در روشنگری و مبارزات مردم لرستان آن‌قدر پررنگ بود که آیت‌الله خامنه‌ای، لقب «مجاهد» به ایشان دادند

مستندبانو و باروت


مستند «بانو و باروت» که حاوی خاطرات زنان فعال لرستانی در دوران انقلاب و دفاع مقدس است محتوای این مستند ۳۵۰ دقیقه‎ای برگرفته از کتاب «مهتاب و باروت»، حاوی خاطرات زنان فعال لرستانی در دوران انقلاب و دفاع مقدس به نویسندگی سیده طاهره موسوی علوی است که توسط احمد احمدپور کارگردان لرستانی شده است، به نمایش گذاشتن فعالیت‌های انقلابی زنان لرستان در دوران مبارزات انقلابی و هشت سال دفاع مقدس است.


این مستند که راوی آن «سیده طاهره موسوی علوی» است و تقریباً یک پروسه زمانی سه ماهه را در بر داشت به‌همت صدا و سیمای مرکز لرستان و در شهر خرم‌آباد آخرین مراحل ساخت را طی می‌کند.

منابع

1- خبرگزاری ایسنا