خانهای که به دستورامام رضا ساخته شد
زمانی که حضرت آقا بر گسترش بسیج سازندگی تأکید کردند، تعدادی از بچههای هیئت محبان فاطمه زهرا (س) که دانشجو بودند، شروع به تسری دادن جریان سازندگی در دانشگاه کردند. ورود به این کار، تلخی و شیرینیهای زیادی دارد. دیدن وضع زندگی مردم محروم و شنیدن درد و دلهایشان کمی تلخ است. برخی خانوادهها در کپر زندگی میکنند. شیرینی بسیج سازندگی همین خدمتی است که در حد توان برای همین مردم انجام میدادیم. ساختن خانه برای محرومان و گذاشتن هر آجر روی آجر دیگر برای رشد خودمان هم تجربه است. فهمیدیم کمک به محرومان، مذهبی و غیرمذهبی نمیشناسد. خیلی از کسانی که در عمرشان پا به مسجد نگذاشته بودند، آمدند پای کار و کمک کردند. اوایل یک سری برنامههای روتین داشتیم. مثلاً در ایام ولادت امیرالمؤمنین 110 بسته غذایی در مناطق کمبرخوردار تقسیم میکردیم. اسم طرح را گذاشته بودیم فتوت علوی.اینطور کارها از سال 87 اجرا میشود، اما قرارگاه امام مهربانیها به صورت رسمی از سال 1394 شکل گرفت.
چند نفر در قرارگاه فعالاند؟
یاد گرفتیم همیشه آماده باشیم؛ چه سیل و زلزله باشد چه مقابله با کرونا حدود 100 نفر خانم و آقا در قرارگاه فعالاند. مجموعههای هیئت محبان فاطمه زهرا، گروه جهادی ابناءالفاطمه، گروه جهادی رهروان زینب کبری، هیئت جوانان بنیهاشم و بچههای دیگر هیئتها در قرارگاه همکاری میکنند. ما یاد گرفتیم همیشه آماده باشیم؛ چه سیل و زلزله باشد چه مقابله با کرونا. اوایل برخی خانوادهها از حضور فرزندانشان در این کارها جلوگیری میکردند، اما کم کم اعتمادشان جلب شد و خودشان هم آمدند پای کار.
ماجرای راهاندازی تیم جهادی دانشآموزی
بعضی وقتها. مثلاً سال 1391 میخواستیم تیم تخصصی جهادی برای دانشآموزان راه بندازیم. مسئولین امر مخالفت کردند، حتی مسئولین بسیج سازندگی سپاه هم راضی نبودند، اما کوتاه نیامدیم. سال 93 با دو تیم 20 نفره دانشآموزی خانهای در حمیدیه ساختیم. دانشآموزهای پایه سوم راهنمایی و اول دبیرستان بودند. دو نفر بنّا هم به کار گرفتیم. خانه برای دو تا بچه بود که تازه پدرشان را از دست داده بودند. زمینی 120 متری داشتند. با تیم دانشآموزی یکماهه خانهای در آن زمین ساختیم. خندههای بچهها بعد از تمام شدن خانه دیدنی بود. وقتی مسئولان کار دانشآموزها را دیدند تعجب کردند.
چگونه تأمین امکانات
بسیج سازندگی در حد توانش از قرارگاه حمایت میکند، اما بیشتر هزینهها از کمک خانوادهها و تبلیغاتی که در فضای مجازی داریم، تأمین میشود. بیشتر امکاناتی که استفاده میکنیم وسایل خانوادهها و بچههای قرارگاه است. گانهایی که میپوشیم، تولیدی قرارگاه خودمان است. شیلدها را هم گروههای جهادی دیگر تولید کردند. وسایلی مثل آبمیوهگیری، ابزار مغازه و اشتغال بعضی دوستان بود که برای خدمترسانی در اختیار قرارگاه گذاشتند. با این که در این تعطیلی، مشاغل با هزاران مشکل درگیرند، لوازمشان را آوردند پای کار جهادی.