ناشناس

تفاوت میان نسخه‌های «دست‌فروش مبارز»

از قصه‌ی ما
۴٬۱۵۲ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۶ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۱۱
بدون خلاصه ویرایش
سطر ۱: سطر ۱:
[[نصرالله دوکوهکی]] ازجمله فعالان و مبارزین دوران انقلاب که '''شغل وی دست‌فروشی''' بوده؛ اما با این حساب یک '''فرد تاثیر گذار''' در دوران جوانی خود بوده است.
اهمیت
انقلاب اسلامی در چالش های پیش روی قطعا نیاز به انسان هایی از جنس نصرالله منفرد دوکوهکی دارد.
دوکوهکی علی رغم سواد پائین(6 کلاس) و شغل دستفروشی، نه تنها جز مبارزین سطح اول شیراز در دوران مبارزه علیه رژیم ستم شاهی بوده است، بلکه ویژگی هایی خاصی دارد که او را از سایر مبارزین متمایز می کند. ویژگی هایی که هم برای امروز مورد نیاز است و هم باعث شده به نسبت سایر مبارزین تراز اول انقلاب کمتر دیده شود.
[[پرونده:31757 427.jpg|بی‌قاب|چپ]]
 
'''شخصیت حاج نصرالله'''
 
اراده مهم ترین ویژگی نصرالله دوکوهکی است. دستفروشی که علی رغم سطح کم سواد و درآمد، با اندیشه های دکتر شریعتی، شهید مطهری و حتی تفسیر قرآن و کتاب طرح کلی در اندیشه اسلامی آشنا است و براساس همین اندیشه تصمیم می گیرد، عمل می کند و تسلیم نمی شود. او از دل مردم کوچه و بازار است و در مساجد و امامزاده های محلات بومی رشد کرد و اتفاقا از این ویژگی برای پیش برد مبارزه استفاده کرد. نماد بازخوانی بسیاری از هویت های مورد نیاز انسان امروز است. او با این شرایط شغلی و تحصیلی اقدام به راه اندازی حلقه های مبارزانی معرفتی در مساجد می کند. برای این کار هزینه می دهد، زندان می رود و دانشجوهای مبارز را نیز با همین حلقه جذب و تغذیه می کند. در دهه 60 نیز این کار را ادامه می هد. همه اینها سرشار از روایت های جذاب است. با بسیاری از گروه های مبارزاتی در ارتباط بوده، اما چون جنس شخصیت از جنس مردم معمولی بوده و بعد از انقلاب مسئولیت های کلان نگرفته و همان روحیه قبل را حفظ کرده، چندان مطرح نشده است. در صورتی که برای حل مشکلات انقلاب نیاز به روحیه ای از جنس آقای دوکوهکی است که علی رغم امکانات کم خدمات بزرگی را رغم می زند و وزن او برابراست با وزن گروه مبارزاتی مهندس طاهری که شهرت بسیاری در کشور دارد.
 
'''سال های مبارزه'''
 
شیوه مبارزاتی سوژه و تاثیرگذاری وی در فضای مبارزات انقلاب، جالب است. سوژه در سن نوجوانی شاهد عینی وقایع خرداد 42 در شیراز است و نهایتا اواخر دهه 40 به شغل دستفروشی روی آورده و در پوشش دستفروشی، اعلامیه ها و رساله امام خمینی را توزیع می کند. پس از مدتی، به خاطر رساله ها لو می رود و ابتدا در زندان کریمخانی و سپس عادل آباد شیراز، حدود 5 ماه محکومیت خود را می گذراند. فعالیت های وی و ارتباط با گروه های مبارز و تهیه و توزیع اعلامیه حضرت امام علیه حزب رستاخیز به طور خاص، باعث می شود که در سال 1354 مجددا دستگیر شده و وارد زندان اوین شود. در سال های پس از انقلاب، با قبول مسئولیت کانون زندان زنان شیراز، برای اصلاح برخی زنان فریب خورده و پشیمان و بازگرداندن آنها به جامعه، تلاش های فراوانی انجام می دهد.
حاج نصرالله دوکوهکی، پس از بازنشستگی در سال 1381، به مسافرکشی رو می آورد. البته ایشان در چند سال اخیر به دلیل کسالت های جسمی، تقریبا خانه نشین شده است.
 
[[رده: اهالی شیراز]]
[[رده: نصرالله منفرد دوکوهکی]]
[[رده: انقلاب اسلامی در شیراز]]
۱۹

ویرایش