درمان مجروحان حشدالشعبی در تبریز

از قصه‌ی ما

ارتباط تبریز و تازه‌خورماتو

تازه‌خورماتو و روستای بشیر، ترک نشین هستند و عمدتاً شیعه؛ همین اشتراکات فرهنگی و مذهبی، زمینه‌ساز ارتباطات میان این دو شهر است. این دو شهر، ارتباط دیرینۀ تاریخی هم باهم دارند. حضور آیت‌الله «بنابی» در روستای بشیر برای تبلیغ اسلام حدود نیم قرن پیش، جلوه‌ای از این ارتباط است.

درمان مجروحان حشدالشعبی در تبریز

اواخر سال 1394 اولین مجروحان حشدالشعبی در عراق برای درمان به تبریز می‌آمدند. عمدۀ این مجروحان از منطقۀ تازه‌خورماتو و کرکوک بودند. قبل از حضور این مجروحان در تبریز، چندنفر از مردم تبریز با محوریتِ «حاج علاءالدین نورمحمدزاده» مقدمات این کار را فراهم کرده بودند. آنها تلاش‌هایی را برای رساندن صدای مظلومیت بشیر و تازه‌خورماتو به گوش مردم انجام دادند. یکی از نتایج این تلاش‌ها، شکل‌گیری یک گروه مردمی برای کمک به درمان مجاهدان عراقی در بیمارستان‌های تبریز است. زمستان 1394 اولین گروه مجروحان عراقی وارد تبریز می‌شوند و با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سپاه پاسداران تبریز و حشدالشعبی عراق، مراحل درمان خودشان را طی می‌کنند. در کنار درمان، اعضای این گروه خودجوش فعالیت‌های دیگرشان را برای روشنگری و اطلاع‌رسانی به مردم ادامه می‌دهند. عمدۀ هماهنگی‌های این ماجرا ازجمله هزینه‌های درمان، اسکان، ایاب‌وذهاب و... به‌صورت مردمی و با ابتکار این گروه انجام می‌شود. 1396-1394 دوران اصلیِ فعالیت‌های این گروه است اگرچه پس از آن نیز به صورت محدودی ادامه پیدا می‌کند.


تعداد مجروحان تحت درمان

مجموع مجروحانی که برای درمان به تبریز آمدند، حدود 15 نفر با احتساب همراه بودند.

کانال شیعیان بدون مرز

کانال شیعیان بدون مرز در تلگرام، در همان ایام حضور مجروحان در تبریز تاسیس شده است. این کانال اخابر مبارزات در تازاخورماتو را پیگیری می کرد و از سوی یکی از اعضای گروه مردمی در تبریز به نام مهدی نورمحمدزاده و مدتی بعد توسط حسین عباسپور مدیریت می شد.

 
کانال شیعیان بدون مرز


رده:مجروحان حشدالشعبی رده:تازه‌خورماتو رده:بشیر