بمباران دانشکده فنی تبریز

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۹ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۴۹ توسط هادی رحیم زاده (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور== ۲۷ دی ماه سال ۶۵ دانشکده فنی دانشگاه تبریز...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور

۲۷ دی ماه سال ۶۵ دانشکده فنی دانشگاه تبریز با خون دانشجویان جوانی که برای پیوند دانشگاه با صنعت دفاعی کشور مجاهدت می کردند، آبیاری شد تا این دانشگاه «مشهدالشهدای دانشگاه های کشور» لقب گیرد.

موزه شهدای بمباران 27دی 1365 دانشکده فنی

شرح روز واقعه

ماجرا از این قرار بود که در سال ۱۳۶۵ تعدادی از دانشجویان و کارمندان دانشگاه تبریز برای مقابله با تحریم های ظالمانه دشمنان برای تهیه ابزارهای جنگی، در کارگاه دانشکده فنی در ساعات غیردرسی در حال تولید بخشی از تسلیحات مورد نیاز رزمندگان بودند.

این اقدام از اوایل دی‌ماه سال ۱۳۶۵ شروع شده بود و نهایتا در روز ۲۷ دی‌ماه همان سال در حدود ساعت ۱۰:۳۰ شب با همکاری منافقان مورد هجوم وحشیانه رژیم بعثی قرار گرفت و در نتیجه‌ی این هجوم وحشیانه، ۲۲ نفر از دانشجویان مشغول در کارگاه شهید و ۸ نفر نیز مجروح شدند.

شهدای شنبه خونین

شهیدان هاشم اخترشمار، عباس ارشدی‌پور، بیاض‌علی اسدی‌فرد، یعقوب اسماعیل‌زاده جیقه، سعید امیرخانی، مهدی امیرکاظمی، سیدمحسن امین جواهری، مرتضی جابری، عادل جعفری نویمی‌پور، ایرج (سجاد) خلوتی، حسین رضاپور، علیرضا رضوانجو، مرتضی زمانپور نیاوران، حسین شیرین سرند ، شیرزاد شریفی، صدیار صفری، علی فصیح کجابادی، رحمان قفل‌گری، علیرضا کریمی وفایی‌پور، محسن محمدی غریبانی، فؤالدین محمودی نیا دهشتران و حمیدرضا ملکوتی‌خواه از جمله آلاله هایی بودند که در راه پشتیبانی غریبانه جبهه اسلام علیه کفر در خون غلطیدند.

آواربرداری از واقعۀ ۲۷ دی دانشگاه تبریز!

این رویدادِ مهم و منحصربه‌فرد، از غریب‌ترین وقایع تاریخ انقلاب اسلامی است. رویدادی که هنوز روایتی دقیق و سرراست از آن در دسترس نیست. این در حالی ست که تعدادی از جانبازانِ آن واقعه، هنوز در قید حیات‌اند و روایتگر مظلومیتِ یاران شهیدشان.

مستند نافی

مستندِ «نافی» به نویسندگی و کارگردانی شهرام علیزاده، پس از چند ماه تحقیق، انجام مصاحبه‌های مفصل با مطلعین حادثه و همچنین گردآوری اسناد و تصاویر مرتبط، تولید شد. طی مراسمی در اکران های مرکزی جشنواره عمار در تبریز از این اثر رونمایی شد.

منبع

نه در تقویم ثبت شد و نه در اذهان دانشگاهیان