«حماسه‌های نامداران گمنام» با خون دل نوشته شد

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۰۷ توسط مجید یوسفی همدان (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» با خون دل نوشته شد''' '''ناگفته های دفاع مقد...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» با خون دل نوشته شد

ناگفته های دفاع مقدس در «حماسه های نامداران گمنام»

کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» حاصل 142 ماه حضور سردار جانباز «رضا میرزایی» در جبهه است که کار نگارش آن 20 سال زمان برده است.

1394081314274633864501710.jpg

کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» در 1170 صفحه و 10 فصل به نگارش درآمده است و حاصل 142 ماه حضور سردار رضا میرزایی از جانبازان 70 درصد و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس است. این کتاب سه مرتبه توسط امیران و سرداران ارتشی و سپاهی مورد بازبینی و بررسی قرار گرفته و بعد از سوی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برای چاپ تایید شده است و می‌توان گفت جامع‌ترین کتاب در حوزه دفاع مقدس است که به عملیات‌ها، فرماندهان، مناطق عملیاتی و هر آنچه که باید از جنگ بدانیم پرداخته است.

استان همدان از ابتدای پیروزی انقلاب تا پایان دفاع مقدس در سطح کشور ۲۱۹ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است و بر اساس آمار بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تعداد شهدای دارای پرونده، ۷ هزار و ۲۵۵ نفر شهید، ۱۷ هزار و ۱۶۶ نفر جانبازان، ۹۴۱ نفر آزادگان است.

درباره جنگ جهانی دوم ۸۲۰ هزار کتاب و ۲۲ هزار فیلم کوتاه و بلند تولید شده است و ما باید برای افزایش تولیدات آثار هنری و ادبی در حوزه دفاع مقدس بیشتر تلاش کنیم. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هم در حال گسترش زمینه‌های نوشتن آثار دفاع مقدس است.

مادر کتاب‌های دفاع مقدس

سردار میرزایی در معرفی کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» گفت: من برای نوشتن این کتاب بیش از ۲۰ سال تلاش کردم و در سه سال آخر، روزانه ۱۹ ساعت برای این کتاب وقت می‌گذاشتم. این اثر، کامل‌ترین کتاب دفاع مقدس است و می‌توان گفت مادر تمام آثاری است که با موضوع دفاع مقدس نوشته شده است.

وی با بیان این‌که کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» به صورت پرسش و پاسخ نوشته است، به شرح مختصری از فصل‌های کتاب پرداخت و افزود: نخستین‌ فصل کتاب را با توجه به تاکید کارشناسان به زندگینامه خودم اختصاص دادم. پس از آن به مواردی چون پیروزی انقلاب اسلامی، نحوه شکل‌گیری نهاد‌های انقلابی، بحران‌های داخلی، شکل‌گیری احزاب، وضعیت ایران پیش از آغاز جنگ، نحوه هجوم عراق به ایران، همه عملیات‌های رزمندگان در خوزستان، ایلام، کردستان ایران و عراق و…، خاطرات فرماندهان از عملیات‌ها، نقش کشور‌های دیگر در تجهیز عراق و پرسش‌هایی چون چرایی ادامه یافتن جنگ پس از آزادسازی خرمشهر پرداخته‌ام. به گفته میرزایی، این کتاب می‌تواند مانند راوی برای همه افراد باشد و اگر هر ایرانی یک جلد از این اثر را داشته باشد، مطمئن باشد که تمام کتاب‌های پژوهشی حوزه دفاع مقدس را مطالعه کرده است زیرا من با مطالعه تمامی آثار، کوشیدم تا نکته‌ای فروگذار نماند. پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس سه بار و در مدت یکسال این کتاب را کارشناسی کرده‌اند. وی ادامه داد: عملیات‌های غرب کشور در این کتاب از غربت بیرون آمده و در عملیات‌ها به نقش همه نهاد‌های نظامی و مردمی به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نقش تمامی فرماندهان سپاه و ارتش و به ویژه فرماندهان شهید پرداخته شده است.

ثبت صحنه‌های ماندگار تاریخ

سردار علاماتی نیز در برنامه رونمایی از کتاب «حماسه‌های نامداران گمنام» طی سخنانی اظهار کرد: این کتاب صجنه‌های ماندگار تاریخ کشور ما را در بر دارد و نوشتن چنین آثاری به این دلیل که درباره شهیدان و فرماندهان ما نوشته شده‌اند، بسیار دشوار است. نویسنده سال‌ها برای نوشتن این کتاب تلاش کرده و از منابع اسنادی و روایتی بسیاری بهره برده است. بنابراین، حماسه‌های نامداران گمنام می‌تواند برای ۱۵ هزار راوی اردو‌های راهیان نور و نیز برای پنج میلیون زائر این اردوها کاربردی باشد.

Ad.jpg

منابع

مادر کتاب‌های دفاع مقدس «حماسه‌های نامداران گمنام» نقش مهم استان همدان در دفاع مقدس