بنیانگذار گروه مبارزاتی فلاح

از قصه‌ی ما
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۶:۵۸ توسط ابوالفضل بکرای (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

معرفی

حسن منتظرقائم فرزند علی‌اکبر متولد آبان 1332 از بنیانگذاران گروه مبارزاتی فلاح در کنار شش گروه مبارزاتی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی محسوب می¬شد. او در کنار محمد بروجردی، محسن رضایی و... عضو هسته‌ی مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی هم بود.

حسن منتظر قائم

مبارزات

منتظر قائم در مسیر مبارزات بارها توسط ساواک دستگیر و شکنجه شد که یک موردش به دلیل همکاری با برادرش محمد بود. او در این جریان همراه اشخاصی چون حسین اولیا بازداشت و یک سال و نیم در قزل‌قلعه و اوین زندانی شد.

فعالیت های بعد از انقلاب

پس از انقلاب و بعد از انحلال سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی، به روزنامه‌ی کیهان رفت و به عنوان بنیانگذار و مدیر مسئول کیهان فرهنگی و قائم مقام روزنامه‌ی کیهان شروع به فعالیت کرد. او در ایام پس از انقلاب بارها مورد تمجید بزرگانی چون آیت الله حسن زاده آملی، علامه محمدتقی جعفری، محمدتقی شریعتی و... قرار گرفت. حسن دارای ذوق شعری و هنری نیز بود. لذا شعرای مشهوری چون مهرداد اوستا، حمید سبزواری، سپیده کاشانی و یوسفعلی میرشکاک از جایگاه او در شعر و ادبیات انقلابی تمجید کردهاند. او سرانجام در 21 شهریور 1364 در سفر به یزد، همراه همسر و فرزندانش در اثر تصادف به ابدیت پیوست.

سخنان غلامعلی حداد عادل در مورد حسن منتظر قائم

غلام‌علی حدادعادل در سخنانی حسن منتظرقائم را این‌گونه توصیف می کند: «سلام بر حسن که مصداق بارز برادرانی بود که سبقت در ایمان داشتند. آن‌هایی که نسبت به حسن به عنوان یک نیروی متدین حزب‌اللهی،‌ فرهنگ‌شناس، فداکار،‌ مخلص و صمیمی نگاه می‌کردند از فقدان ایشان متاأثر و دل سوخته‌اند.‌ من حسن را،‌ یک هنرمند می‌شناسم که بسیاری از افراد فراموش شده را،‌ با لطف سخن و سعه‌ی صدر،‌ جذب کرد و خود نلغزید... .»

منبع

آرشیو دفتر تاریخ شفاهی یزد