تفاوت میان نسخه‌های «مسجد میرنشانه کاشان»

از قصه‌ی ما
سطر ۴۸: سطر ۴۸:
[[رده: مسجد]]
[[رده: مسجد]]
[[رده: تفسیر قرآن]]
[[رده: تفسیر قرآن]]
[[رده: مسجدالحسین کاشان]]
[[رده: امامزاده حسن بن موسی بن جعفر(ع)]]
[[رده: حجت‌الاسلام محسن قرائتی]]

نسخهٔ ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۲۳:۲۳

مسجد میرنشانه کاشان

تأسیس:

این مسجد در سال 978 قمری بنا شده است که در سال 1350 شمسی تخریب و از نو بازسازی می‌شود.

معماری و هویت مکانی مسجد:

این مسجد در خیابان محتشم، کوی میرنشانه، جنب امامزاده حسن بن موسی بن جعفر(ع) واقع شده است. این مکان مقدس دارای حیاط می‌باشد و طبقه اول آن مسجد وطبقه فوقانی(بالکن) مسجد نیز کتابخانه، سالن مطالعه و مرکز کانون فرهنگی مسجدالحسین(ع) می‌باشد.

امامان جماعت:

مرحوم آیت‌الله حاج‌شیخ علی‌آقا نجفی مفسر بزرگ قرآن کریم از سال 1350 تا سال 1365، حجت‌الاسلام شیخ‌اسحاق مشکینی از سال 1365 تا 1397 و حجت‌الاسلام شیخ حسین عرب از سال 1397 تا الان

فعالین مسجد:

از فعالین مسجد از دوران قبل از انقلاب و شروع کارهای فرهنگی و سیاسی میتوانمرحوم آیت‌الله حاج‌شیخ علی‌آقا نجفی، حجت‌الاسلام شیخ‌اسحاق مشکینی، حاج‌محمدآقا اصفهانیان(ایشان از سال 43 تا 57 به مدت 14 سال نماینده امام در دریافت وجوهات بوده‌اند)، حاج علی خندان، اصغر ابن رسول(فرمانده سابق سپاه کاشان)، کاظم غفاریان، عباس غیاثی، مصطفی ماجدی، عباس مصفا، شهیدان ثابت،مهدی نجفی، سیدعباس موسویان، معمارو... را نام برد.

شروع فعایت‌های انقلابی:

شیخ علی‌آقا نجفی کاشانی(ره) عالمی بود که قرآن را دو دوره به صورت کامل از ابتدا تا انتها به شیوه تفسیر اجتهادی طی 28 سال تفسیر کرد که فقط یک هزار نوار کاست این جلسات باقی مانده است. این عالم و مفسر بزرگ قرآن تنها شخصیتی بود که قرآن را در جلسات شفاهی مستمر و مداوم در طول لیالی سال هر شب بعد از نماز جماعت مغرب و عشاء بدون وقفه طی 28 سال در مسجدالحسین کاشان(میر نشانه سابق) تفسیر کرد. تربیت و پرورش هزاران عالم و فاضل و محقق دینی از جمله آیت‌الله خلیل مبشرکاشانی(علمای معاصر) و استاد قرآن حجت‌الاسلام محسن قرائتی صاحب تفسیر نور نتیجه برگزاری جلسات تفسیر قرآن این عالم بزرگوار شد.

رویدادها و فعالیت‌های شاخص مسجد:

1- تفسیر قرآن کریمشیخ علی‌آقا نجفی کاشانی(ره) از سال 1350 تا 1365 هرشب بعداز اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء

2-مراس ماحیاء ماه مبارک رمضان سال 1357که جمعیتی بیش از دو هزار نفراجتماع نموده و در داخل مسجد شروع به دادن شعارهای مرگ برشاه و خاموش کردن چراغ‌های مسجد کردند وبا سنگ‌هایی‌ که از قبل تهیه شده بود به مأمورین حمله‌ور شده که با پرتاب 3 گاز اشک آور و تیراندازی هوائی،انقلابیون را متفرق ودراین جریان 4 نفر ازافراد تظاهرکننده دستگیر که حاج جواد پیراینده(استاد جواد بنا معروف به وزیر صلوات) و حسین اصفهانیان جزء آنها بودند ضمناً شیشه‌های یکی از خودروهای شهربانی مستقر درمحل به وسیله سنگ‌های تظاهرات کنندگان شکسته می‌شود.

3-برگزاری ویژه برنامه تعزیت آفتاب به منظور شناخت امام حسین(ع) و اهداف قیام ایشان در ماه محرم همراه با نمایشگاه کتاب با 40درصد تخفیف از سال 1385 تا کنون

فعالیت نظامی:

گشت‌های محله‌محور با حضور نیروهای مردمی و انقلابی در اوایل انقلاب با محوریت این مسجد در محله میرنشانه برقرار بوده است.

پشتیبانی و کمک‌رسانی:

در جریان پشتیبانی و کمک‌رسانی به جنگ این مسجد یکی از پایگاه‌های ستاد جذب و هدایت کمک‌های مردمی بوده است.

صندوق قرض‌الحسنه و مؤسسه خیریه:

انجمن مددکاری امام زمان(عج) به همت مرحوم شیخ علی‌آقا نجفی و حاج محمد‌آقا اصفهانیان در کنار این مسجد تأسیس می‌شود.

نماز جماعت مسجد میرنشانه

برنامه‌ها و فعالیت‌های روتین فعلی مسجد:

1-اقامه نماز جماعت صبح، ظهر ،عصر، مغرب و عشاء،

2-تفسیر قرآن کریم توسط امام جماعت فعلی مسجد حجت‌الاسلام شیخ‌حسین عرب

3-قرائت دعای توسل، دعای کمیل

4- برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم، صفر، ایام فاطمیه و سایر مراسمات جشن و سوگواری ائمه(ع)