تفاوت میان نسخه‌های «جهادگر پیشکسوت مهندس حسینعلی عظیمی»

از قصه‌ی ما
 
سطر ۳۳: سطر ۳۳:
[[رده: دفاع مقدس]]
[[رده: دفاع مقدس]]
[[رده:فارس]]
[[رده:فارس]]
[[رده:مراکز]]
[[رده:وقایع]]
[[رده:آثار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۳۴

جهادگر پیشکسوت مهندس حسینعلی عظیمی

جهادگر نستوه، مهندس حاج حسینعلی عظیمی (متولد 1326 اصفهان- متوفی1398) از پیش کسوتان جهاد سازندگی و از فرماندهان ارشد یگان مهندسی رزمی جهادسازندگی در دوران دفاع مقدس و از مسئولان قرارگاه کربلای جهاد بود.

جهادگر پیشکسوت مرحوم مهندس حسینعلی عظیمی

وی پیش از انقلاب با اخذ درجۀ کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه شیراز، به یکی از مبرّزترین صاحب‌نظران در این رشته بدل شد که پروژه‌های بزرگی را با مشارکت کشورهای خارجی به انجام رساند. وی پس از انقلاب کار برای دنیا را رها کرد و به خیل یاران امام خمینی پیوست. استانداری هرمزگان در دولت شهید رجایی، بنیان‌گذاری کمیتۀ عملیات آبی‌خاکی قرارگاه کربلای جهادسازندگی در دفاع مقدس و تأسیس کانون مردم‌نهاد سنگرسازان بی‌سنگر، گوشه‌ای از مجاهدت‌های این متفکر دلباختۀ اسلام و انقلاب است.

مهندس عظیمی همچنین از بنیان‌گذاران و تنها عضو غیرنظامی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و گروه پژوهشی مهندسی دفاع مقدس بود، که همراه با سردار شهید حاج احمد سوداگر، مطالعات علمی دفاع مقدس و تدوین تجربیات معارف دفاع مقدس در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی و نظریه‌پردازی در این بستر را بنا نهاد. وی پس از انحلال جهادسازندگی با اولین گروه های جهادی به روستاها می‌رفت تا الگوی توسعه منطقه ای را آن طور که در جهاد سازندگی یاد گرفت ادامه دهد و به تکامل برساند. عظیمی پس از جنگ، برای بازسازی منطقه زلزله زده #منجیل و رودبار، عازم شد تا الگوی مدیریت جهادی جنگ را در خدمت سازندگی به کار گیرد. وی از اولین کسانی بود که در سال 1359 برای رسیدگی به وضعیت محرومین با دو روز پیاده‌روی وارد منطقه #بشاگرد شد. او همچنین در دوره‌ای به عنوان مشاور توسعه منطقه‌ای جهادسازندگی لبنان، در جمع حزب الله لبنان حضور یافت و به تدریس آموزه‌های عینی و علمی خود پرداخت. معاونت فنی آب و خاک موسسه جهادنصر و مشاور وزیر جهاد کشاورزی از دیگر سوابق مرحوم عظیمی است. وی بر تربیت نسل جدیدی از نیروهای جهادی در عرصه‌های اقتصاد و فناوری‌های پیشرفته اعتقاد راسخ داشت، و تا آخرین روز حیات، و با وجود غلبۀ بیماری، پیگیر این موضوع بود. وی در اسنفد1398 پس از سال‌ها مجاهدت شبانه‌روزی به همرزمان شهیدش پیوست.

مستند بر اثر زلزله

مستند «بر اثر زلزله» به کارگردانی عبدالکریم شهابی به سفارش مدرسه سینمایی عمار ساخته شد. این مستند گوشه ای از مجاهدت های مرحوم حسینعلی عظیمی را در خدمت جهادی به اهالی روستای (بنه زمین) نمایش می دهد.

کتاب رسم جهاد

کتاب «رسم جهاد» تجربه‌های کار جمعی در جهادسازندگی به‌روایت مهندس حسینعلی عظیمی، به همت #دفتر_مطالعات_جبهه_فرهنگی_انقلاب_اسلامی (راه) و با تحقیق علی مشایخی و محمدرضا حسینی توسط انتشارات راه یار چاپ شده است.

منبع: حسینعلی عظیمی به یاران شهیدش پیوست سردار عظیمی دعوت حق را لبیک گفت