تفاوت میان نسخه‌های «نقش عشق اهل بیت (ع) روی فلز»

از قصه‌ی ما
(صفحه‌ای تازه حاوی «بندانگشتی|چپ|استاد مهدی عسگری پرونده:Mehdi-asgari2.jpg|بندانگشت...» ایجاد کرد)
 
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش‌شده توسط ۱ کاربر دیگر نشان داده نشده)
سطر ۴۰: سطر ۴۰:
[[رده:قلمزن]]
[[رده:قلمزن]]
[[رده:صنایع دستی]]
[[رده:صنایع دستی]]
[[رده:حرم های متبرکه]]
[[رده:صدام]]
[[رده: آثار]]
[[رده: مراکز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۱۰

استاد مهدی عسگری
نقش سقای کربلا

«مهدی عسگری» متولد ۱۳۵۷، استاد قلمزن خمینی شهری که بیست سالی است دست‌ها و گوش‌ها و چشمهایش با مس و نقره و میخ و چکش و قیر و فلز و کوبش قلم آشناست.

قلمزنی حرم های ائمه اطهار

این هنرمند قلمزن، ۸ سال است با هنر قلمزنی خود بر روی ضریح مطهر ائمه اطهار، عشق به اهل بیت را در خود پرورش می‌دهد و با هنرش نقش عشق میزند؛ پنجره نقره بالای سر حرم حضرت علی ابن موسی الرضا، پنجره قتلگاه، دو درب حرم و درب ورودی حرم امام حسین، دو درب نقره مخصوص حرم حبیب بن مظاهر، همچنین دو درب طلا در حرم حضرت امیرالمومنین با هنر وی عجین شده است.

او از دوران کودکی خود می گوید: بچه که بودم پسر بسیار بازیگوشی بودم. پدرم مجبور شد مرا به استاد صالحی قلمزن محل بسپارد تا کمی از حال و هوای بازیگوشی من کاسته شود. غافل از این که استاد صالحی به من حرفه قلمزنی را آموخت و من شدم یکی از علاقمندان و شیفتگان این هنر. پدرم مخالفت می کرد که این حرفه را دنبال کنم؛ اما من هر روز عاشق و عاشق تر می شدم.

از بین بردن نام های فارسی به دستور صدام!

من ۲۰ روز در سامرا بودم تا درب های حرم حضرت امام جواد و امام موسی کاظم (ع) را مرمت کنم. صدام ملعون در زمان ریاستش به سربازانش دستور داده بود هر چه نام ایرانی بر روی درب هاست از بین ببرید. بنابراین قسمت‌هایی از درب ها سوراخ شده بود و نام ایرانی ها را شکسته بودند و ما آنها را مرمت کردیم. سربازان صدام درب‌ها را با میخ‌های بزرگ سوراخ کرده بودند و ما دو بار آنها را مرمت کردیم.

همچنین ایوان صحن مطهرحضرت علی(ع) نیز که از ۴۰۰ سال پیش تاکنون قدمت دارد و ۴۰۰ قسمت آن از طلاست، صدام شعرهای فارسی آن را از بین برده بود که خشت‌ها را مرمت کردیم و دوباره نصب کردیم. تعدادی از آنها بر اثر گلوله‌های خمپاره ضربه خورده بود که مرمت شد.

این قلمزن جوان در کارنامه هنری خود ســاخت بــزرگ‌ترین قــرآن مطلای جهان و کوچکترین قرآن نقره جهان را دارد. خانواده اوستا مهدی همه در کارگاه او مشغولند وهمه با هنرشان نقش عشق میزنند چه بر جلد قرآن .. مطلا، چه لچکی‌های دور ضریح و چه روایت عاشورا بر یک قاب. حقیقتا هر جا هنر به خدمت ائمه آمده است اثری خلق شده که در نوع خود برجسته‌ترین و ماندگار است.

محتوای بیشتر
مجموعه تصاویر فیلم خبری

منابع

«سبک و سیاق بازار کار قلمزنی به مسئولین گره خورده است». پایگاه خبری صاحب نیوز. 15 دی 93.

«نقش عشق می کوبد بر فلز». خبرگزاری صداوسیما. 3 آبان 99.

«ساخت در‌های حرم حضرت مسلم بدست هنرمندان اصفهانی». خبرگزاری صداوسیما. 20 اردیبهشت 97.