تفاوت میان نسخههای «کتابخانه آیت الله مرعشی سومین کتابخانه جهان اسلام با 75 هزار نسخه خطی»
(صفحهای تازه حاوی «'''سومین کتابخانه بزرگ جهان اسلام''' بعد از کتابخانههای سلیمانیه ترکیه و دارالکتب مصر در یکی از خیابانهای اصلی شهر قم تحت نام کتابخانه آیت الله مرعشی است که نسخههاى خطى این کتابخانه به 75 هزار عنوان و مشتمل بر بیش از 37 هزار مجلد است. به گزار...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۲۰
سومین کتابخانه بزرگ جهان اسلام بعد از کتابخانههای سلیمانیه ترکیه و دارالکتب مصر در یکی از خیابانهای اصلی شهر قم تحت نام کتابخانه آیت الله مرعشی است که نسخههاى خطى این کتابخانه به 75 هزار عنوان و مشتمل بر بیش از 37 هزار مجلد است. به گزارش خبرنگار مهر، شاید بسیاری از قمیها از وجود چنین کتابخانه عظیمی در این شهر با خبر نباشند، اما آنچه که آدمی در بازدید از این کتابخانه مشاهده میکند چیزی شبیه به یک معجزه است.
به همراه مسئول روابط عمومی کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی به سمت مخزن کتابهای خطی میرویم، چند دقیقهای را باید پشت درب این مخزن صبر کرد تا نگهبانان درب ورودی آن را باز کنند و اندکی از گازهای نگهدارندهای که در فضای داخلی مخزن پراکنده شده است کاسته شود.
وارد مخزن نسخههاى خطى این کتابخانه که میشویم تا چشم کار میکند، انبوه کتابهای خطی را مشاهده میکنیم که اگر قرار باشد به هر کدام از آنها نگاه گذرا داشته باشیم ماهها و یا سالها باید وقت صرف آن کرد.
این کتابهای خطی ما را به عمق تاریخ میبرد و برخی از آنها که قدمتشان به قرنها میرسد ثابت میکند در زمانی که اروپاییان چیزی از فرهنگ و تمدن نمیدانستند و جز جنگ و وحشیگری به چیز دیگر فکر نمیکردند، مسلمانان و ایرانیان با کتاب عجین بودند و در علوم مختلف سر رشته داشتند.
در این کتابخانه هفت طبقهای، وجود نسخههای متنوع خطی با تهذیبهای خیره کننده از قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و حتی سایر کتب آسمانی همانند زبور حضرت داوود که 800 سال قدمت دارد و بر روی پوست بز به نگارش در آمده و نیز دعاهایى از انجیل به خط لاتین در قطع بسیار بزرگ که در هفت سده قبل بر روى پوست حیوانات نوشته شده، آدمی را به شعف میآورد.