تفاوت میان نسخههای «خانم نصیری کارآفرین نمونه آسیا و اقیانوسیه»
Tkaaraazmaa (بحث | مشارکتها) (صفحهای تازه حاوی «مریم نصیری خلیلی از کار آفرینان خوش ذوق و موفق مازندرانی است. پرونده:Nasiri.jpg|...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۴ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۲:۱۶
مریم نصیری خلیلی از کار آفرینان خوش ذوق و موفق مازندرانی است.
کارآفرین برتر
او کارآفرین برتر ملی در سال های 89 و 96 است و توانسته پایش را از ایران بیرون بگذارد به عنوان کارآفرین برتر جوان آسیا و اقیانوسیه در سال 2012 برای ایران و مازندران افتخار آفرینی کند. خانم نصیری علاوه بر تولید به جرگه صادرکنندگان نیز پیوسته به طوریکه چند دوره صادرکننده نمونه ملی بوده است.
تبدیل ایده به محصول
نکته بارز فعالیت این زن کارآفرین، تبدیل ایده و اندیشه علمی به محصول تجاری و ورود آن به بازار است که تحسین همگان را به همراه داشته است. او تاکنون چند بار به عنوان زن کارآفرین برتر در حوزه شرکت های دانش بنیان شناخته شده و هم اکنون نیز با ابتکارات و اختراعاتی که در سر دارد توانسته در مازندران دست به تولید بزند.
صنعت مس
خانم نصیری فعالیتش را در صنعت مس آغاز و اولین شرکت خود را به ثبت رساند و توانست وارد عرصه صادرات شود، فعالیت تحسین برانگیزش موجب شد تا در سال 89 صادرکننده نمونه کشور و دارای برند شایسته ملی شود.
بازگشت به مازندران
سال 91 به سرزمین پدری مازندران آمد تا از امکانات این استان برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی استفاده کند. او در ادامه پژوهش هایش را در زمینه بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک آغاز کرد و نهایتا عزمش را جزم کرد تا به صورت تحقیقی تولید محصولات کشاورزی را با مشاوره یک شرکت آلمانی آغاز کند.
در ادامه تلاش های این کارآفرین خلاق را از زبان خوش می خوانید.
هدفم تولید یک دارو برای مقابله با سیاهک مرکبات از یک فرمول ابتکاری با بهره گرفتن از گزنه های اطراف مزارع بود.
از یکی از دوستان ساکن در لندن خواستم تا بذر گوجه فرنگی گیلاسی برایم بفرستد اما پس از بررسی متوجه شدم که گوجه فرنگی های مازندرانی بهتر جواب می دهد و همان را به عنوان نمونه شروع به کشت کردم. جالب بود که در ابتدای کار یک سفارش صادراتی هم گرفتم اما چون مزرعه ام 5 هکتار و تولید محدود بود تصمیم گرفتم روی تجمیع کشت با یک برنامه از قبل طراحی شده تمرکز کنم.
با شورای شهر و دهیاری های شرق استان مذاکراتی را آغاز کردم و حدود 400 هکتار از گلوگاه تا نکا را در قالب طرح قراردادم تا کشت گوجه گیلاسی داشته باشند.
ابتکار فراوری گوجه
گوجه فرنگی ها را از زمین های کشاورزی خریداری کردم اما تنها 20 درصد از آن ها قابلیت عرضه به بازار را داشتند به همین دلیل روی فرآوری حجم باقی مانده تمرکز کردم و متوجه شدم خشک کردن گوجه گیلاسی ارزش افزوده 60 درصدی و بازار صادراتی خوب در کشورهای سردسیر اروپای شمالی دارد.
نتیجه 5 سال فعالیت علمی و پژوهشی
امروز کارخانه ام با آنکه یک واحد تولیدی نوپا است اما 58 محصول کشاورزی را که شامل انواع پودرهای میوه و گرانول سبزیجات که مواد اولیه در صنایع کیک و کلوچه پزی و صنایع لبنیات می شوند، تولید می کند. این دستاورد، نتیجه 5 سال فعالیت علمی و پژوهشی است.
به سوی خودکفایی ایران
اغلب پودر سیب های مورد استفاده در صنعت شیرینی پزی وارداتی از ترکیه و یا به صورت سنتزیک در آزمایشگاه هستند که ما شروع به تولید آن کردیم و در این زمینه می توانیم ایران را به خودکفایی برسانیم. یکسری از گرانول ها که مواد اولیه کارخانجات تولید سوسیس، کالباس و اسنک ها هستند را تولید می کنیم .
کارخانه کاملا زنانه
در این طرح ٣٠ نفر به طور مستقیم و 126 نفر به صورت غیر متمرکز در بخش کشاورزی و اشتغال خانگی مشغول به فعالیت هستند و با ما همکاری دارند، تمام پرسنل کارخانه حتی راننده سرویس را هم زنان شامل می شوند.