تفاوت میان نسخههای «ماجرای شهید دانشجویی که پهپاد ساخت»
(صفحهای تازه حاوی «'''ماجرای شهید دانشجویی که پهپاد ساخت''' بندانگشتی '''شهید مق...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۱۲
ماجرای شهید دانشجویی که پهپاد ساخت
شهید مقیمیزاده زمانی به جبههها رفت که دورۀ کارشناسی را تمام نکرده بود؛ اما با کار و تحقیق توانست در آن دوران یک پهپاد بسازد
وقتی پشتیبانی جبهه جنگ توسط «یک بسیجی ساده» دشمن را زمینگیر میکند
شهید حسین مقیمی زاده، دانشجوی جهادگر رشته مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان، در اوج اخلاص و پاکی طرحهای بزرگ نظامی جبهه از جمله هواپیمای تجسس بدون سرنشین و دستگاه کنترل کننده اژدر زیردریایی را آماده میکرد.
این شهید بزرگوار همواره خود را یک بسیجی ساده به حساب میآورد و جزئیات فعالیتهای خود را در جبهههای جنگ بازگو نمیکرد و نقش خود را در جبهههای جنگ کمرنگ میدانست.
معصومه مقیمی زاده، خواهر شهید: پس از شهادت حسین، مادرم هرگز گریه نکرد و بی تابی نمیکرد و فقط در اوقات تنهایی برایش لالایی میخواند.
یکی از همرزمان این شهید میگوید: برعکس حجم بالای کاری که انجام میداد، هیچگاه خستگی را در چهرهاش مشاهده نمیکردیم، شهید مقیمی زاده در بست در اختیار خدا بود و در یک کلام عبد صالح خدا بود.
از جهاد دانشگاهی تا جهاد در جبهههای نبرد
شهید مقیمی زاده ۲۷ اسفندماه سال ۱۳۴۱ در بندر ماهشهر متولد شد، تحصیلات دوران ابتدایی و راهنمایی را در آبادان گذراند و زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد، دانشآموز سال سوم دبیرستان بود و احساس وظیفهای که داشت باعث شد تا مدرسه را ترک کرده و در جهاد سازندگی آبادان مشغول به فعالیت شود.
وی پس از اخذ دیپلم در جهاد سازندگی آبادان، در سال ۱۳۶۲ در رشته متالوژی دانشگاه صنعتی اصفهان پذیرفته شد و به دانشگاه رفت، در سال ۶۴ نیز در دفتر فنی پشتیبانی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان در اهواز مستقر شد. این دانشجوی جهادگر در اوج اخلاص و پاکی طرحهای بزرگ نظامی جبهه از جمله هواپیمای تجسس بدون سرنشین و دستگاه کنترل کننده اژدر زیردریایی را آماده میکرد.
شرکت مستقیم او در شکستن حصر آبادان و تلاشهای شبانه روزیاش در نصب پلهای خیبر، شرکت در عملیات بدر، والفجر ۸ و کربلای ۵، حکایت از سالها حضور مستمر و مستقیم وی در جنگ دارد.
این شهید والامقام در جبهه جنگ سقایی کرد، بی سیم چی بود و فعالیتهایی نظیر آپاراتی، مکانیکی، تراشکاری، ساخت آمپلی فایر برای تبلیغات جنگ و تعمیر وسایل برقی و الکتریکی را نیز بر عهده گرفت.
شهید مقیمی زاده در جبهههای جنگ با دستگاههای سنگین مهندسی کار کرد؛ مدتی نیز مسئول جذب و هدایت نیروی متخصص دانشگاهی در جبهههای جنوب شد و در نهایت به عنوان مسئول چند پروژه مهم جنگ تا لحظه شهادت در رابطه مستقیم با فرماندهان طراز اول مهندس جنگ در قرارگاه خاتم الانبیا(ص) قرار گرفت.
رسالت داریم تا خار چشم ظالمان و مشرکین باشیم
ساخت بالن ابابیل، لندکروز شنی دار، پل رودخانههای خروشان، منحرف کننده موشک، قایق مرداب رو، ماشین ضدشیمیایی، نفر بر دوزیست، فرش باتلاقی از جمله مواردی بودند که شهید مقیمی زاده و همکارانش در جهبه پشتیبانی جنگ طراحی و ساختهاند.
یکی از همرزمان شهید مقیمی زاده در این باره میگوید: دشمنان باور نداشتند که ایران توان ساخت این تجهیزات را در داخل کشور داشته و معتقد بودند که این امکانات را از برخی از کشورها خریداری کرده است.
سرانجام این جوان نخبه هنگام کار روی اژدر زیردریایی مجروح شد و بر اثر همان جراحت در یکم شهریوماه سال ۱۳۶۷ مصادف با روز عاشورا، هنگام اذان ظهر و در حالیکه ۱۷ روز به علت خونریزی و عفونت آبی ننوشیده بود، به شهادت رسید.
«در حال حاضر رسالت داریم تا خار چشم ظالمان و مشرکین باشیم و رسالت بالاتر بر عهده پدر و مادر و خانواده رهروان حق است که با صبر و بردباری، ما را در این راه یاری نمایند» این بخشی از وصیت نامه شهید حسین مقیمی زاده، دانشجوی جهادگری است که در شلمچه به فیض شهادت رسید.
منابع
شاهکارهای مهندسی در دوران جنگ؛ ماجرای شهید دانشجویی که پهپاد ساخت وقتی پشتیبانی جبهه جنگ توسط «یک بسیجی ساده» دشمن را زمینگیر میکند