تفاوت میان نسخههای «روستاییان همدان و روزهای انقلاب»
سطر ۱: | سطر ۱: | ||
== روستاییان همدان و روزهای انقلاب | == روستاییان همدان و روزهای انقلاب== | ||
'''روستاییان همدان مانند دیگر نقاط کشور در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران چون مردم شهرهای مختلف نقش بسیار مهم و اثرگذاری داشتند.''' | '''روستاییان همدان مانند دیگر نقاط کشور در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران چون مردم شهرهای مختلف نقش بسیار مهم و اثرگذاری داشتند.''' | ||
نسخهٔ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۵:۳۵
روستاییان همدان و روزهای انقلاب
روستاییان همدان مانند دیگر نقاط کشور در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران چون مردم شهرهای مختلف نقش بسیار مهم و اثرگذاری داشتند.
روستاییان همدان مانند دیگر روستاهای اقصی نقاط کشور در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران چون مردم شهرهای مختلف نقش بسیار مهم و زیادی داشتند؛ خصوصاً روستاهایی که با شهر فاصله چندانی نداشتند و از ارتباط مستمری با شهر برخوردار بودند و با انقلابیون همدان مراوده و تماس داشتند.
کنترل روستاییان توسط رژیم پهلوی
رژیم شاهنشاهی پی به ارتباط روستاییان با انقلابیون شهرها برده بود و از این رو در مقابل فعالیت انقلابیون، رژیم پهلوی از پایگاهها و حمایت افرادی که به نوعی منصوب به خود دولت بودند، برخوردار و در واقع آنان مأمور کنترل اوضاع و احوال روستاها بودند.
از جمله این افراد مالکین بزرگ در روستاها بودند که حفظ منافع آنان با موجودیت رژیم گره خورده بود؛ همچنین بعضی از کدخدایان و نیز سپاهدانشیهایی که مأمور مستقیم دولت و ملزم به ارائه گزارش به مقامات امنیتی مربوطه بودند، با رژیم شاه همکاری میکردند.
نحوه اطلاع روستاییان از تحولات انقلاب
روستاییان به واسطه فرزندان و آشنایان خود که در شهر مشغول تحصیل و کار بودند از اخبار شهر و کشور مطلع میشدند. همچنین مسافرت روحانیون و وعاظ در ماههای محرم، صفر و ماه رمضان و برپایی مراسم عزاداری و سخنرانی برای روستاییان و تشریح مسائل سیاسی کشور و نیز تبعید روحانیون انقلابی و مبارز به روستاهای دورافتاده همگی خود از کانالهای اطلاعرسانی و آگاه سازی روستاییان بود.
تبعید آیتالله جنتی به اسدآباد همدان
تبعید آیتالله جنتی به اسدآباد همدان از سال 52 تا 55 و سفر مخفیانه ایشان به برخی روستاهای اسدآباد و سخنرانی برای مردم و نیز سفر آیتالله مدنی به دره مرادبیگ همدان باعث ایجاد تحولات زیاد در میان مردم روستاها میشدند.
مهم ترین حضور روستائیان
از جمله حضور گسترده روستاییان همدان میتوان به تاریخ 30 دی ماه 57 اشاره کرد که با دعوت جامعه روحانیون همدان، روستاییان همدان به شهر آمده و از ساعت هشت تا 14 در خیابانهای همدان با رهبری روحانیون تظاهرات کردند.
حمایت روستائیان از پرسنل نیروی هوایی
همچنین در تاریخ 10 بهمن روستاهای سردرود و روستای دمق اجتماع کرده و روز بعد نیز روستاهای بلوک، حاجیلو، درجزین و...به منظور پشتیبانی از پرسنل نیروی هوایی پایگاه شاهرخی (نوژه) در کبوردآهنگ گرد آمدند و راهپیمایی کردند.
حقوق حقه روستایی
آنان سعی میکردند منافع مردم و حقوق حقه اهالی که به طریقی در اختیار رژیم یا شرکتهای وابسته به دستگاه بود و آنان نیز هدفی جز سرکوبی مردم نداشتند، پس بگیرند؛ به عنوان مثال میتوان به غار سیاحتی علیصدر اشاره کرد که هر ساله توجه توریستهای زیادی را از سراسر جهان به خود جلب میکرد و از درآمد خوبی برخوردار بود. اهالی روستای علیصدر با یک حمله و یورش غار مذکور را متصرف و اداره آن را خود برعهده گرفتند که روزنامه کیهان در روز 23 بهمن نوشت: «روستاییان علیصدر همدان که 600 نفر بودند در یک حمله 30 نفر از کارکنان غار را بیرون کردند و این محل را به تصرف خود درآوردند. روستاییان غار علیصدرمدعی هستند که در مدت پنج سال بهرهبرداری از این غار میلیونها تومان به وسیله استاندار و رئیس انجمن شهرستان همدان سوء استفاده شده است...» بدین ترتیب روستاییان از آغاز نهضت تا پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در سالهای 57-56 سهم بزرگی در پیروزی انقلاب ایفا کردند و بعد از پیروزی انقلاب در شکلگیری نهادها موثر بوده و در آنها عضویت پیدا کردند به ویژه کمیتهها و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
منابع
اوجگیری نهضت تا تثبیت انقلاب اسلامی نقش روستا در مبارزات انقلابی