تفاوت میان نسخه‌های «مرواربافی، هنر دیرینه احیا شده»

از قصه‌ی ما
(صفحه‌ای تازه حاوی «پرونده:محصولات.jpg|بندانگشتی| محصولات مرواربافی متنوع، زیبا و پرکاربرد هستن...» ایجاد کرد)
 
سطر ۴۱: سطر ۴۱:
[[رده:اهالی مازندران]]
[[رده:اهالی مازندران]]
[[رده:صنایع دستی مازندران]]
[[رده:صنایع دستی مازندران]]
[[رده:اهالی آمل]]
[[رده:آمل]]
[[رده:مرواربافی مازندران]]
[[رده:مرواربافی مازندران]]
[[رده:جنگ اقتصادی]]
[[رده:جنگ اقتصادی]]
[[رده:عناصر]]
[[رده:عناصر]]
[[رده:کشاورزان]]
[[رده:کشاورزان]]
[[رده:کشاورزان بابلسر]]
[[رده:مازندران]]

نسخهٔ ‏۱۹ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۸:۵۷

محصولات مرواربافی متنوع، زیبا و پرکاربرد هستند و امروزه طرفدار زیادی دارند.
امیر فرجی مروار باف مازندرانی
همسر او یکی از بزرگترین حامیان و همراهان او در هنر مروار بافی است.


مروار بافی هنر دیرینه خلق زیبایی از چوب مروار است. امروزه مرواربافی در بسیاری از استان های کشور طرفداران بسیاری دارد. شهر ملایر در استان همدان یکی از مراکز اصلی کشت مروار در کشور است.

عشق به مروار بافی میراث پدر

امیر فرجی متولد 1356 در آمل است. او 22 سال پیش به صورت خودآموز به هنر مروار بافی روی آورد. وی از زمانی که در کنار پدر به فروش صنایع دستی مشغول بود عاشق بوی سبدهای بافته شده از مروار شد. از آن پس او همه برنامه های زندگی اش را به گونه ای طراحی کرد که به عشق خود یعنی مرواربافی دست پیدا کند. فرجی نخست بصورت خودآموز به بافتن سبدها پرداخت و سپس با ممارست بسیار به برترین تولید کننده محصولات مرواربافی در مازندران تبدیل شد.

پیشه خانوادگی

حلیمه فلاح در سال 1378 با امیر فرجی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند پسر است. اکنون همسر او یکی از بزرگترین حامیان و همراهان او در هنر مروار بافی است و پا به پای همسرش چرخ زندگی را می چرخاند. ملیحه فلاح از کودکی به صنایع دستی علاقه مند بود و به قالی بافی، خیاطی و بافتنی می پرداخت. از آنجاییکه مرواربافی هم نوعی عملیات بافتن است فلاح خیلی زود به این هنر مسلط شد. فرزندان فرجی به مرواربافی علاقه مند هستند و گاهی به پدر و مادر کمک می کنند تا سرعت کار بالاتر برود.

ابزار آلات مروار بافی

ابزار کار مروار بافی ساده است. مهمترین وسیله برای کندن پوست مروارها و بافتن آن دستان بافنده هستند. حتی سخت ترین لحظات کار برای فرجی لذت بخش است. او علاوه بر مرواربافی قطعات چوبی مورد نیاز برای ساخت میز و صندلی را خود نجاری می کند. فرجی شاخه های مروار را در انباری فروشگاه پدرش نگهداری می کند. پدر او فروشنده صنایع دستی در آمل است. امیر فرجی توانایی مالی خریداری کارگاه مرواربافی را ندارد. او از حداقل امکانات و محیط اطراف بهترین بهره را می برد.

فرآیند مروار بافی

شاخه های مروار خشک و شکننده هستند. برای استفاده در مرواربافی شاخه های آن می بایست پخته و پوست آن کنده شوند. عملیات پخت شاخه های مروار 2 روز طول می کشد و به مراقبت نیاز دارد.

محصولات مرواربافی

محصولات مرواربافی متنوع، زیبا و پرکاربرد هستند و امروزه طرفدار زیادی دارند. سبد رایج ترین محصول مرواربافی است و بیشترین تقاضا را از سوی گلفروشان و فروشندگان صنایع دستی دارد. در نتیجه این هنر به سبدبافی نیز معروف است. میز و صندلی یکی دیگر از محصولات مرواربافی است. این محصول طرفداران زیادی در مناطق ساحلی مازندران دارد.


تصاویر بیشتر

منبع

مروار بافی . خبرگزاری مهر. 30 فروردین 97