تفاوت میان نسخههای «یک روز با خواهران خردمند»
(صفحهای تازه حاوی «سیمین، سوسن و سیما خردمند خواهران مراقب سلامت در شیراز هستند که با حمایت و دل...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۸ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۳۶
سیمین، سوسن و سیما خردمند خواهران مراقب سلامت در شیراز هستند که با حمایت و دلگرمی خانواده شان، در ماههای همه گیری کرونا بیش از همیشه حامی سلامت شهروندان بوده اند و فداکارانه، در این مسیر گام نهاده اند. آنان علاوه بر خدمت در پایگاه های سلامت در مراکز ۱۶ ساعته نیز پذیرای مراجعان هستند.
در کنار پزشکان و پرستارانی که در جبهه درمان، شبها و روزهایشان بر بالین بیمار گذشت، اعضایی دیگر از مجموعه سلامت نیز در حوزه بهداشت، از آغاز گمانه زنی ها نسبت به احتمال شیوع این ویروس ناخوانده، در برابر آن ایستادند و همه همت خود را برای سد کردن راه آن به کار بستند و با قطعیت انتشار جهانی کرونا، در قالب تیم های مختلف بهداشتی، شبانه روز خود را ایثارگرانه، برای کاهش چرخه های انتقال آن به کار بسته اند.
جایگاه نخست استان فارس در غربالگری
تیم های بهداشتی در قالب مراقبان سلامت، ناظران سلامت، واکنش سریع، بهداشت محیط و کارشناسان بهداشتی، در ماههای گذشته ، همچون تیم های درمانی، روزهای سخت و پرتلاشی را از سر گذرانده اند و ثمره این تلاش، جایگاه نخست فارس در غربالگری سلامت مردم و کاهش حداکثری زنجیره های انتقال بیماری نسبت به جمعیت استان بوده است. از جمله اعضای خانواده بزرگ بهداشت فارس که از روزهای نخستین همه گیری کرونا، در خط مقدم این مبارزه حضور داشتهاند، سه خواهر "خردمند" هستند که در کنار کارهای غربالگری سلامت مردم، با حضور در مراکز ۱۶ ساعته رسیدگی به مراجعان مشکوک به کرونا ، به جنگ این بیماری رفته اند. این سه خواهر، به نام های سیمین، سوسن و سیما خردمند خواهران مراقب سلامت در شیراز هستند که با حمایت و دلگرمی خانواده شان، در ماههای همه گیری کرونا بیش از همیشه حامی سلامت شهروندان بوده اند و فداکارانه، در این مسیر گام نهاده اند. آنان علاوه بر خدمت در پایگاه های سلامت در مراکز ۱۶ ساعته نیز پذیرای مراجعان هستند.
سوسن خردمند که خواهر دوقلوی سیمین است، با دارا بودن مدرک کارشناسی بهداشت عمومی، طی ۱۱ سال گذشته، در حوزه بهداشت استان مشغول به خدمت بوده و هم اکنون نیز به عنوان ناظر بهداشت در مرکز خدمات جامع سلامت ارمغان مشغول به کار است.
او با آغاز ابلاغ دستورالعمل های بهداشتی برای غربالگری جمعیت استان در زمینه علایم ابتلا به کرونا، به نحو جدی در این زمینه وارد عمل شده، به نحوی که مرکز او در مجموعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب، در زمینه غربالگری جمعیت تحت پوشش پیشتاز بوده و البته همت او در عرصه مبارزه با کرونا، اینجا پایان نمی پذیرد.
مراکز ۱۶ ساعته
با راه اندازی مراکز ۱۶ ساعته رسیدگی به مراجعان مشکوک به کرونا در استان فارس ، سوسن خردمند نیز همچون دو خواهر دیگرش، از داوطلبان حضور در این مراکز بوده و از روزهای ابتدایی اسفند، به نحو جدی در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است. وی در پاسخ به این پرسش که چه انگیزه ای برای داوطلب شدن در این زمینه داشته است، می گوید: به عنوان یک کارشناس بهداشت، نیاز شدید جامعه به خدمات این حوزه را در روزهای اپیدمی کرونا احساس کردم و پس از سال ها خدمت در این حوزه، خود را موظف می دانم که بتوانم نقش موثری در این زمینه ایفا کنم و حتی شاید موثرتر از همیشه؛ بنابراین کار خود را با غربالگری مردمی در سامانه ۴۰۳۰ آغاز کردم که به نظرم اولویت مهمی در زمینه مهار این بیماری بود. این کار حتی در روزهای تعطیل و از منزل نیز ادامه یافت و تلاش می کردم ضمن غربالگری، مردم را به نحو کاملی نسبت به این بیماری، عوارض و خطرات آن آگاه سازم، به ویژه که در روزهای نخست، هنوز آگاهی کاملی در این زمینه در جامعه وجود نداشت. سپس با راه اندازی مراکز ۱۶ ساعته، از داوطلبان حضور در این مراکز شدم.
این کارشناس بهداشت درباره ترس و واهمه رویارویی مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا می گوید: همه ما می دانیم که این بیماری حتی می تواند به بهای جان مبتلایان تمام شود و بدون شک، نگرانی هایی را به همراه دارد، اما ایمان داشتم که با توجه به دانش و تجربه ای که دارم، باید در این زمینه به نحو جدی ایفای نقش کنم و همه توان خود را به کار گیرم. با حمایت همسرم و دلگرمی های پدر و مادرم، اعلام آمادگی کردم و هم اکنون به صورت چرخشی، در چند مرکز ۱۶ساعته خدمت می کنم.
سوسن خردمند با تقدیر از حمایت خانواده اش می گوید: در میان اعضای نزدیک خانواده ام، بیماران دارای ریسک بالای ابتلا به بیماری هستند که با توجه احتمال ناقل بودنم، در طول این ایام با جود همه دلتنگی ها، خود را از دیدار آنان محروم کرده ام و امیدوارم ثمره همه این تلاش ها، شکست هرچه زودتر کرونا و پایان این روزها باشد. سیمین خردمند خواهر دوقلوی سوسن است که او نیز با دارا بودن مدرک کارشناس بهداشت عمومی، مراقب سلامت پایگاه سلامت خورشید شیراز است. سیمین خردمند از چگونگی آغاز به کارش می گوید: در تمام سال های خدمتم، کوشیده ام هر زمان که به حضورم نیاز بوده، با تمام وجود ارائه خدمت کنم، از جمله بسیج های غربالگری، آموزش های مردمی و پیگیری سلامت مردم و اپیدمی کرونا نیز عرصه ای دیگر بود که خود را موظف به خدمت دانستم. بنابراین در ادامه برنامه های غربالگری جمعیت تحت پوشش، به عنوان داوطلب خدمت در مراکز ۱۶ ساعته نیز اعلام آمادگی کردم. اگرچه در این ایام حجم مراجعه به این مراکز بالا بوده و به نوعی من و همکارانم در معرض مستقیم ابتلا به کرونا بوده ایم، اما در کنار رعایت قوانین بهداشتی، با توکل به خداوند، امیدوارم که بتوانم نقش موثری در این زمینه ایفا کنم. او در پاسخ به اینکه آیا مخالفتی از طرف خانواده برای حضورش در مراکز ۱۶ ساعته وجود داشته، گفت: همسرم در همه این ایام همواره پیشتیبان من بوده و حتی با ایده دادن به من در زمینه کارم، همیشه به من انگیزه داده است. این کارشناس بهداشت با بیان خاطره ای از این روزها از مادری با شرایط اقتصادی پایین یاد می کند که برای ویزیت خود به مرکز مراجعه کرده است. با درخواست خانم خردمند، نوزاد همراه مادر را نیز معاینه می کند و با وجود اطمینان خاطر مادر از سلامت فرزند چند ماهه اش، متوجه شرایط غیرعادی نوزاد می شود. سرانجام با پیگیری های بعدی مشخص می شود نوزاد به دلیل سوء تغذیه شدید، در خطر جدی قرار دارد و به گفته پزشک مرکز، در صورت عدم رسیدگی، به ویژه در روزهای قرنطینه به خاطر کرونا خطر مرگ نوزاد را تهدید می کرده است. سیما خردمند خواهر کوچکتر این خانواده است که از سال ۹۴ ، با دانش آموختگی از رشته کارشناسی بهداشت عمومی، با مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همکاری دارد و هم اکنون نیز در پایگاه سلامت ارکیده مشغول به خدمت است. او با اشاره به اقدامات غربالگری در حوزه بهداشت، می گوید: در تماس های تلفنی از مردم خواستیم که برای سلامت خود، این روزها را در خانه بمانند و ما سلامت آنان را پیگیری کردیم. چرا که متوجه نگرانی های آنان بودیم و تلاش می کردیم که با آگاهی بخشی، این نگرانی ها را برطرف کرده و مدافع آنان باشیم. با راه اندازی مراکز ۱۶ ساعته نیز به همراه دو خواهر دیگرم هر سه داوطلب خدمت در این مراکز شدیم. چرا که معتقد بودم خداوند به من لطف داشته و مرا در موقعیتی قرار داده که بتوانم در این زمینه خدمت کنم و حال باید پاسخگوی این موهبت خداوند باشم.
به ویژه که در حوزه مهم سلامت مردم است که به فرموده اولیای دین، از بزرگترین نعمات خداوند محسوب می شود. بنابراین بدون هیچ چشمداشتی کوشیدم تمام تلاش خود را به کار گیرم و پدر و مادرم نیز از من حمایت کردند و خواستند بکوشم هر خدمتی که در توان دارم را در مسیر کمک به مردم، به کار گیرم.
سیما خردمند با بیان اینکه با برنامه ریزی های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هیچ وجهی از مردم در حوزه خدمات بهداشتی دریافت نمی شود، می گوید: همین امر موجب می شود تا خالصانه ترین دعاهای مردم به سوی کارکنان این حوزه روانه شود و همین حس لذت بخشی برای من بوده که انگیزه من را دو چندان کرده است.
او از دعاهای مادرش به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان می گوید که همواره بدرقه خیر او و خواهرانش بوده و همواره آنان را در این مسیر دلگرم کرده است.
خواهران خردمند از پدرشان می گویند که با انگیزه دادن به دخترانش، از روزهای جنگ برای آنان گفته که او و هم نسلانش برای دفاع از میهن، لباس رزم می پوشیده اند و حالا دخترانش نیز در عرصه ای دیگر، حامی جان مردم هستند.
آن ها در تمام این ایام، در بازگشت به منزل نیز مسوولیت سختی را بر عهده داشته اند و تمام تلاش خود را به کار بسته اند که با رعایت اصول بهداشتی، مانع از انتقال احتمالی بیماری به عزیزانشان شوند، اما هیچ گاه این دل نگرانی ها، سد راهشان نبوده و با انرژی تمام، از شیرینی های خدمت می گویند.
این سه قهرمان سلامت، هر سه با تاکید بر اهمیت حوزه بهداشت در ایام اپیدمی کرونا و هر بیماری دیگری، با علم به این اهمیت در این وادی گام نهاده و دلگرمیشان، برکت دعای خیر پدر و مادر است.
همه گیری ویروسی ناخوانده در ماه های گذشته که با سرعتی چشمگیر به یک باره تمامی دنیا را در برگرفت، با همه تلخی و نامبارکی که با خود داشت، اما عرصه ای فراهم آورد که دنیا قهرمانان تازه خود را بشناسد.
آنچه در این روزهای دلواپسی، دلمان را گرم می کرد و تحمل روزهای قرنطینه را برایمان آسان تر می کرد، اطمینان از حضور کسانی بود که این روزهایشان را در صحنه نبرد با این ویروس ناخوانده گذراندند، آنان که در خط مقدم دفاع از سلامت بوده و هستند و در این میان، فارس همچون همیشه پیشتاز بود. پیشتاز ایثار و فداکاری جان برکفانی از عرصه سلامت که قامت قهرمانیشان، تا بلندای تاریخ است.
مراکز ۱۶ ساعته خدمات جامع سلامت، برای ارایه خدمات به افراد مشکوک به کرونا در شیراز راه اندازی شده است و برای پاسخگویی به مردم در زمان بحران بیماری کرونا تعدادی از مراکز خدمات جامع سلامت شهری از ۸ صبح تا ساعت ۲۴ برای بخش درمان سرپایی ارائه خدمت میکنند.
تا ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده اند و از بین مبتلایان جدید، ۴۲۴ مورد بستری و یک هزار و ۶۸۷ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند .شمار بیماران کرونا در کشور به ۱۲۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسید، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۲ بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷ هزار و ۱۱۹ نفر رسید.
تاکنون علاوه بر شیراز در شهرستانهای ، فسا ، جهرم ، لارستان ، گراش ، آباده ؛ مرودشت ؛ اقلید ، استهبان ؛ خرم بید؛ رستم ؛ کازرون ، فیروزآباد ؛ کوه چنار ؛ کوار ، سپیدان ؛ داراب ؛ پاسارگاد ؛ ممسنی ؛ زرقان ، لامرد ؛ ارسنجان ، سروستان ، بوانات ؛ نی ریز ، مُهر ؛ زرین دشت ؛ قیروکارزین ؛ بیضا ؛ سرچهان ؛ فراشبند ؛ خرامه و بختگان بیماری کرونا شایع شده است.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان ، شهید فقیهی ، نمازی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات میدهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیتالله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار میگیرد.