تفاوت میان نسخه‌های «اصغر فردی، پژوهشگر برجسته زبان و ادبیات فارسی و ترکی»

از قصه‌ی ما
(صفحه‌ای تازه حاوی «== اصغر فردی، پژوهشگر برجسته زبان و ادبیات فارسی و ترکی == اصغر فردی(متولد 1342 ت...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۸ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۱۰

اصغر فردی، پژوهشگر برجسته زبان و ادبیات فارسی و ترکی

اصغر فردی(متولد 1342 تبریز- متوفی16مرداد1397)، شاگرد برجسته استاد شهریار و شهریارپژوه بود که در ۵۵ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

استاد اصغر فردی در کنار استاد شهریار

فردی در سال‌های گذشته بیشترین تلاش خود را به معرفی و تصحیح و تالیف آثاری درباره استاد شهریار معطوف کرده بود و مهمترین آن‌ها به تصحیح و انتشار «دیوان صافی تبریزی»، «شهریار و انقلاب»، «تبریزیات» و «شورش ما» اختصاص دارد. او از رازداران خلوت شهریارِ ملک سخن بود. اصغر فردی بی‌بدیل‌ترین کارشناس در حوزۀ ادبیات رثایی آذربایجان بود و کمتر کسی در این حوزه وجود دارد‌ که به قدر مرحوم فردی شعر مرثیه از بر داشت و می‌توانست ساعت‌ها در باب شعر مرثیۀ آذربایجان سخن براند و شعر بخواند که در این ساحت، آلبوم «محرم نوحۀ سی» یادگاری است ماندگار از او. آلبوم وداع و خوانش استادانۀ «گنجینه الاسرار» عمان سامانی، آلبوم اشعار «صراف» و آلبوم «شهریار» او، همه و همه از منظر رادیویی کارهایی استادانه و فاخرند که از فردی به یادگار مانده‌اند.

ساخت مستند و نویسندگی و گویندگی رادیو

مستندهای تلویزیونی «هفده شهر قفقاز» اثری ماندگار و به‌موقع بود که توسط مرحوم اصغر فردی ساخته شد و هنوز ماندگارترین اثر در این حوزه است و به زعم من این مجموعه را باید جادۀ ابریشم تلویزیون ایران نامید. مرحوم فردی از اولین نویسندگان، تهیه‌کنندگان و گویندگان رادیو برون‌مرزی تبریز بود.

نثر بی نظیر

از همۀ این‌ها که بگذریم، نثر فردی نثری فرید و فاخر بود و به تعبیر خودش بلد بود توسن سخن را وادی به وادی بتازاند و از هر گلشنی گلی بچیند و به مخاطب عرضه دارد. فردی، عاشق توأمان ایران و آذربایجان بود و این دو عشق را نه در عرض هم و در تزاحم با هم، که یکی می‌دانست و همزاد هم و این جنبۀ فردی ستودنی بود و هست و خواهد بود. اواخر عمر نیز مرحوم فردی دست به کاری سترگ زد، تصحیح غزلیات غیرعاشورایی مرحوم صافی. آلبوم وداع با دکلمه فردی و صدای سراج مشهورترین اثر اوست. منبع: آران منبع: شعرخوانی استاد فردی در محضر رهبر انقلاب