وهن آباد، روستایی کوچک با 400 کارگاه مبل
وهن آباد رباط کریم نام روستایی است، که مردمش بی کاری را بد می دانند و همه با هم، با کار و تلاش در کارگاه های تولید مبل، بدون کمک دولت، نرخ بیکاری را به صفر رساندهاند.
روستای بدون بیکار
طبق آمار اعلام شده نرخ بیکاری در استان استان تهران، در بهار سال جاری ۱۱.۲ درصد بوده است، البته آمارهای غیررسمی از نرخ بیکاری بیش از ۲۵ درصد و بحران اقتصادی در استان تهران حکایت دارد.
اما جالب است، بدانید، در حالی که بحران بیکاری در کشور و استان تهران یکی از بزرگ ترین بحران ها و معضلات موجود است، نرخ بیکاری در روستایی از توابع شهرستان رباط کریم صفر درصد بوده و همه مردم این روستا مشغول به کار هستند.
روستای «وهنآباد» رباط کریم، که به پایتخت مبل ایران مشهور بوده و یکی از قطبهای صنعتی کشور است، به دلیل همجواری با فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) و نیز قرار گرفتن در کنار شبکه ارتباطی مهم کشور همواره توانسته است، رشد قابل توجهی را در اقتصاد به همراه داشته باشد.
صادرات مبل به کشورهای حاشیه خلیج فارس
وهنآباد روستایی در دهستان «وهن آباد» با جمعیتی حدود ۲۵۰۰ نفر است، که در کنار اتوبان تهران- قم قرار دارد و از توابع بخش مرکزی شهرستان رباطکریم به شمار میآید، صنعتگران این روستا با داشتن ۴۰۰ کارگاه تولید مبل، بخش عمده مبلمان اداری و خانگی استان تهران و کشور را تولید میکنند.
روستایینشینان وهنآباد به واسطه حضور در صنعت مبلمان توانستهاند رنگ و بویی دیگر به این روستا ببخشند؛ به طوری که هر جای این روستا را که قدم میگذارید کارگاه مبل می بینیم، در واقع وهن آباد به یک کارگاه بزرگ مبل تبدیل شده است.
کارگاههای مبل و به تبع آن فروشگاههای این صنعت مهم تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی روستا داشته است، به طوری که امروزه بسیاری از محصولات این روستاییان به استانهای دور دست و حتی کشورهای حاشیه خلیجفارس و... صادر میشود.
وهنآباد روستایی دیگر در کنار خود دارد که نامش «علیآباد» است، مردم این روستای کوچک نیز اشتغال به صنعت مبلمان را پیش گرفته و به فرزندان خود آموختهاند؛ به طوری که امروزه مردم این روستا چه کوچک و چه بزرگ به این صنعت مشغول هستند.
وهنآباد در کنار صنعت مبل توانسته است رشد چشمگیری را در عرصه کشاورزی داشته باشد، تولید گندم، ذرت و بلال از دیگر محصولات این روستاست که در این عرصه نیز روستا رشد چشمگیری داشته است.
نیروی کار از مناطق اطراف نیز به وهن آباد می آید
اغلب کارگاه ها در منازل روستایی برپا هستند.
نه تنها همه مردم این روستا شاغل هستند، که نیروی کار از مناطق اطراف، مانند بهارستان، ری، قدس، شهریار و تهران به وهن آباد می آیند و مردم این روستا علاوه بر گذران زندگی خود، توانسته اند، مخارج بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان دانشگاههای مختلف را تهیه کنند، در حقیقت جوانان این روستا با بهرهگیری از فن صنعت چوب توانستهاند در ردههای مختلف درسی پیشرفت کرده و مخارج خود را تهیه کنند.
برخی از محصولات این روستا توسط واسطه هایی به کشورهای خارجی صادر می شوند.
در این روستا از همان سنین خردسالی کار و تلاش در فرهنگ فرزندان روستا نهادینه می شود، کسی در این روستا در پی پشت میز نشینی و کسب پول های آسان نیست.
وهن آباد قابلیت تبدیل به یک شهرک صنعتی را دارد
از آنجایی که همۀ تولیدیهای مبل این روستا در دل بافتهای مسکونی قرار دارد، به همین خاطر هر لحظه خطر آتشسوزی بافتهای مسکونی، این روستا را تهدید میکند باید در آن شهرک صنعتی ایجاد شود.
دولت هیچ نقشی در راستای اشتغالزایی وهن آباد نداشته است
ظرفیت اشتغال زایی برای 5000 نفر
به عقیده فعالان اقتصادی روستای وهن آباد، با افزایش حریم این روستا و حمایت های مسئولان، تعداد افرادی که در صنایع این روستا مشغول به کار هستند، به ۵۰۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.
منبع: مهر