شهيد سرلشكر خلبان بربري، پرنده مهاجري كه پس از 23 سال به وطن بازگشت

از قصه‌ی ما

شهيد سرلشكر خلبان بربري، پرنده مهاجري كه پس از 23 سال به وطن بازگشت

معرفی اولین خلبان شهید نیروی هوایی ارتش به عنوان «شهید قرآنی»

بزرگ‌ترین عملیاتی که در کارنامه ایشان مشاهده می‌شود حضور در عملیات کرکوک و تعقیب هواپیماهای حزب بعث صدام در داخل خاک کشورمان بوده که با حضور ایشان در آسمان خلبانان بعثی شدیداً فرار کردند.

825091 570.jpg

ارتش جمهوري اسلامي ايران در دوران با شكوه و پر حماسه هشت سال دفاع مقدس بيش از 48 هزار شهيد والامقام و سرافراز را تقديم آرمان هاي نظام اسلامي كرد كه شهيد امير سرلشكر خلبان شهيد اسداله بربري، پرنده مهاجري كه پيكر پاكش پس از 23 سال دوري به ميهن بازگشت از جمله اين شهداست.

شهيد سرلشكر خلبان شهيد بربري، فرزند حسن در دهم مهرماه 1326 در شهرستان محلات ديده به جهان گشود و تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در زادگاهش به پايان رسانيد و در آبان 1347 به استخدام نيروي هوايي ارتش درآمد و در دانشكده‌ خلباني مشغول به تحصيل شد. وي پس از طي دوره‌ مقدماتي آكادمي و پرواز براي ادامه‌ تحصيلات هوانوردي به آمريكا اعـزام و پس از طي دوره‌ تكميلي و پرواز با هواپيماهاي جت دو موتوره‌ (T-37) و (T-38) در 28فروردين 1350 موفق به اخذ دانشنامه‌ كارشناسي و نشان خلباني شد. اين افسر شجاع نيروي هوايي ارتش در بدو ورود به كشور به درجه‌ ستواندومي خلبان مفتخر و به عنوان خلبان آموزشي براي هواپيماي جنگنده بمب افكن (F-5E) در خردادماه همان سال به پايگاه چهارم شكاري (پايگاه هوايي دزفول) اعزام شد. اين خلبان تيز پرواز ارتش با طي دوره‌ عالي تاكتيكي به عنوان خلبان تاكتيكي جنگنده بمب افكن در گردان 42 شكاري در پايگاه هوايي دزفول به خدمت مشغول و در سال 1354 به عنوان خلبان جنگنده بمب افكن (F-5E) بر اساس پروتكل مبادله‌ خلبان با كشور تركيه به نيروي هوايي آن كشور مامور و در سال 1355 به ايران بازگشت و در تاريخ يكم شهريور 1355 با درجه‌ سرواني به عنوان فرمانده گردان 22 شكاري به پايگاه هوايي تبريز (پايگاه دوم شكاري) اعزام شد. با آغاز جنگ دولت بعثي عراق عليه كشورمان اين فرزند پر آوازه ايران زمين بلادرنگ به صف رزمندگان پيوست و پس از 18 شبانه روز نبرد هوايي مداوم در هيجدهم مهرماه 1359 در انجام مأموريت استراتژيك هوايي انهدام تأسيسات پالايشگاه و تلمبه خانه‌ نفتي كركوك در شمال عراق هواپيماي او مورد اصابت گلوله هاي ضد هوايي دشمن قرار گرفت . بعد از آن از سرنوشت او خبري در دست نبود تا اين كه پس از گذشت 11 سال از آن واقعه در هفتم خرداد ماه 1370 با توجه به مدارك به دست آمده برابر بند الف ماده‌ي 107 قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران نهاجا او را شهيد اعلام كرده و تاريخ شهادت نامبرده روز هيجدهم مهرماه 1359 تعيين شد و برابر قوانين ارتش جمهوري اسلامي ايران در همان لحظه‌ شهادت به درجه‌ سرگردي ارتقا يافت. بر اساس گزارش كميته‌ بين المللي صليب سرخ جهاني پيكر پاك و نوراني‌ اين خلبان شهيد به طور موقت در گورستان زبير در شهر موصل عراق دفن شده بود. در سال 1381 پيكر اين خلبان و تني چند از خلبانان شهيد كه وضعيتي مشابه داشتند به وطن باز گردانده شد و در بهشت زهرا (س) قطعه‌ خلبانان شكاري به خاك سپرده شد. از خلبان شهيد اسداله بربري ،2 فرزند پسر و دختر به يادگار مانده است.

Nf00355963-1.jpg
N82260173-71078086.jpg

منابع

معرفی اولین خلبان شهید نیروی هوایی ارتش به عنوان «شهید قرآنی» شهيد سرلشكر خلبان بربري، پرنده مهاجري كه پس از 23 سال به وطن بازگشت خانواده اولین شهید خلبان نیروی هوایی ارتش تجلیل شد